SamenLoop voor Hoop: meer deelnemers, meer hulp en meer enthousiasme

Ook dit jaar wordt er weer een SamenLoop voor hoop georganiseerd. De overlevingskansen voor mensen met kanker zijn de laatste jaren ruim verdubbeld. Iedereen heeft of krijgt er mee te maken. Tijdens de loop van 24 uur wordt er stilgestaan bij de vreselijke ziekte, maar ook voor de overlevenden. De openheid en eensgezindheid  maken van dit evenement,  waar iedereen geroerd en emotioneel wordt, een evenement waar men gewoon niet om heen kan.  De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop komt ten goede  aan onderzoek (en een gedeelte voor inloophuis De Cirkel) naar kanker. Over de hele wereld deden er vorig jaar ruim vier miljoen mensen mee.

Vrijdagmiddag werd de klok in werking gezet, die  driehonderdvijfenzestig dagen tot de start  terug gaat tellen. De ambassadrice van SamenLoop voor Hoop, burgemeester Elly Blanksma verrichte de handeling.

De gasten werden in de bibliotheek ontvangen door de voorzitter, Bart van Brakel, de vicevoorzitter Rene van Luytelaar en Ruud Hakvoort van de PR en andere mensen van de organisatie, die uit ongeveer twaalf mensen bestaat.

Een hoogtepunt zal dit jaar weer zijn het moment van stilte, de kinderloop en de kaarsenzakceremonie langs de looproute. Dat het in 2017 een succes werd is te danken aan de ongeveer zesentwintig teams die mee deden. Dit waren ongeveer 710 lopers waaronder ruim honderd kinderen. Dit jaar hoopt men op een groter deelnemersaantal.

Na een korte inleiding van Bart van Brakel nam de burgemeester het woord en sprak de hoop uit dat het ook dit jaar weer een groot succes zal worden. Er was zelfs een uniek gebeuren dit jaar en dat is dat Bloemsierkunst Valentijn speciaal voor dit moment een prachtig boeket bloemen had ontworpen en dat de verkoop naar Samenloop voor Hoop zal gaan.

Daarna was het moment daar om de klok te starten. Er was wel even een kleine technische storing bij het starten maar dat werd zo verholpen en mevrouw Blanksma zette toch de klok door middel van een druk op de knop in werking. Volgend jaar in 2019 zal de start plaatsvinden op 29 en 30 juni.  Het is nu al zeker dat 2019 ook weer zeer succesvol zal zijn en waar iedereen zich zonder denken aan mee zal doen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

1,337 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *