Samenwerking Ditisonzewijk-Helmond en Omroep Helmond

Ditisonzewijk-Helmond en Omroep Helmond bundelen krachten

De afgelopen periode hebben de lokale mediaorganisaties Omroep Helmond en Ditisonzewijk-Helmond (DIOW) gesproken over een voorgenomen samenwerking, waarmee zowel de slagkracht als het draagvlak van hun activiteiten kan worden versterkt. De gemeente Helmond omarmt en ondersteunt het initiatief met een eenmalige subsidie.

Ditisonzewijk-Helmond

Belangrijke aanleiding voor de start van de gesprekken is de subsidieaanvraag die DIOW bij de gemeente heeft ingediend. Ditisonzewijk.nl is een burgerinitiatief om alle Helmondse wijken gratis van nieuws voorzien en de inwoners op de hoogte brengen van alle activiteiten die plaatsvinden in hun wijk-stad. Primair doel van de organisatie is om de collectiviteit in wijken te vergroten. Mede omdat Ditisonzewijk-Helmond aansluit bij ontwikkelingen op het vlak van sociale media, is het bereik (met meer dan 39.000 volgers en meer dan 40.000 websitebezoekers) relatief groot. Om de continuïteit van  activiteiten te kunnen garanderen is  professionalisering noodzakelijk. Eerste stap die DIOW daarin heeft gezet is de oprichting van de Stichting Ditisonzewijk.nl. Het bestuur van de stichting werkt samen met de  vrijwilligers aan de professionalisering en vraagt daarvoor aan de gemeente financiële steun.

Omroep Helmond

Omroep Helmond is tot en met 2020 door het Commissariaat voor de Media aangewezen als de lokale zendgemachtigde. Helaas is het de omroep nog niet gelukt om samen met de lokale omroepen in de aangrenzende Peelgemeenten toe te werken naar een fusie. De gemeente daarentegen is continu met Omroep Helmond in gesprek geweest over de vraag hoe bereik en draagvlak in de stad kunnen worden vergroot. Aangezien ook Omroep Helmond tegen grenzen aanloopt en nog altijd vrijwel volledig op vrijwilligers draait, is het financiële draagvlak in die gesprekken constant een onderwerp van gesprek.

Gemeente Helmond initieert samenwerking tussen twee belangrijke media

De gemeente hecht sterk aan een koppeling tussen de traditionele(re) media radio en televisie en nieuwe, digitale nieuwsvoorzieningen. Bijkomend feit is dat beide organisaties een belangrijke rol spelen ten opzichte van het werven en opleiden van vrijwilligers. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn Ditisonzewijk.nl – Helmond en Omroep Helmond belangrijke organisaties. Een verdere professionalisering kan hen ook in deze activiteiten sterken.

Gemeente biedt subsidie voor start samenwerking DIOW en Omroep Helmond

Na eerste oriënterende gesprekken hebben DIOW en Omroep Helmond zich uitgesproken om samen vorm te willen geven aan één lokale mediaorganisatie. Zij zien daarin veel voordelen en willen, elk vanuit de eigen kracht en focus, elkaar versterken.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl

Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,569 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *