We hebben te maken met een zeer zorgelijke trend, kinderen tussen de 4 en de 18 jaar raken tot wel 20% vaker betrokken bij een verkeersongeval. Wegen en fietspaden zijn overbelast. Doordat onderwijsinstellingen steeds groter worden gaan er steeds dikkere verkeersstromen jongeren richting de scholen. Enorme massa’s leerlingen beginnen tegelijk. Ook het aantal brom- en snorfietsen is onder de jeugd enorm toegenomen.

Op een gemiddelde doordeweekse dag zijn bijna 3 keer zo veel kinderen betrokken bij een verkeersongeval dan in het weekend. VVD Helmond vind dit een probleem wat hoog op de agenda thuis hoort in de gemeente. We willen allemaal graag dat onze kinderen elke dag veilig heen en weer naar school en/of naar huis kunnen fietsen. VVD Helmond zet zich in voor veilige oversteekplaatsen rondom scholen en ook de wegen naar de scholen toe moeten veilig worden ingericht. bv. door de fietspaden af te scheiden van de autoweg.

Bent u het met mij eens en vind u verkeersveiligheid voor onze kinderen op weg naar school een belangrijk thema voor de gemeente stem dan op 21 maart VVD!

Lijst 3, nummer 4, Sandra Stijkel

 

1,791 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *