• DIOW.Nora (5)
  • DIOW.Nora (11)
  • DIOW.Nora (23)

 

Ook dit jaar kunnen de schaatsen weer uit de kast getrokken worden. De komende drie weken bevindt zich in het Centrum van Helmond een overdekte ijsbaan voor jong en oud.

IJsmeester Toon Theunisz draagt zorg voor het onderhoud van de ijsbaan. Als ik Toon vraag van waar zijn liefde voor ijs en de ijsbaan komt, neemt hij ons graag mee naar zijn ijshockeyverleden en hoe graag hij altijd op het ijs heeft gestaan. De ijsmeester vertelt bescheiden dat hij op hoog niveau heeft gespeeld.

Toon was de afgelopen vijf jaar betrokken bij het reilen en zeilen van de ijsbaan in Helmond. Voorheen was deze te vinden bij Het Kasteel en op het Obragasterrein.

Dat Toon kennis heeft van ijs wordt al snel duidelijk als hij verder vertelt wat er allemaal bij het onderhoud van de ijsbaan komt kijken. De kwaliteit van het ijs wordt door de ijsmeester himself nauwlettend in de gaten gehouden. Daarnaast is er, bijvoorbeeld om de kwaliteit van het ijs maar ook de veiligheid van het schaats bezoek te kunnen waarborgen, de mogelijkheid om schaatsen te laten slijpen. Ook voor bezoekers met eigen schaatsen is dit tegen een vergoeding mogelijk. Er is een EHBO-post en er zijn schaatshulpstukken beschikbaar voor de kindjes die daar behoefte aan hebben.

Goedwillende vrijwilligers en sponsors maken het mede mogelijk dat er ondanks gebrek aan natuurijs toch geschaatst kan worden in Helmond. Momenteel zijn er ongeveer honderd vrijwilligers die zich de komende drie weken bezighouden met de verhuur van schaatsen, verkoop van tickets, toezicht houden op de schaatsbaan, uitgifte van schaatsen, slijpen van schaatsen enz.
Vrijwilligers zijn nog altijd welkom, want zonder hen is dit allemaal niet mogelijk.

Komende weken worden er leuke activiteiten in samenwerking met en rondom de ijsbaan georganiseerd; bijvoorbeeld een kerstmarkt. En afgelopen zaterdag was de aftrap van de elf-kramentocht stickeractie in samenwerking met de weekmarkt.  Op deze manier kan er gespaard worden voor een gratis entreekaartje van de ijsbaan.

Voor de allerkleinsten is er ook gelegenheid om te oefenen op het ijs. Zo is er op woensdag- en vrijdagochtend peuterschaatsen. De schaatsbaan is dan gratis en alleen toegankelijk voor peuters en hun ouders.

De schaatsbaan is van 7 dec t/m 6 jan 2019  geopend. Voor meer informatie over de openingstijden kijk dan op http://www.schaatseninhelmond.nl/
Tekst en foto’s Nora

 

771 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *