Schrijfwedstrijd Festival Cacao aan de Kade

“twee keer per dag-naar school en terug- moest Sjakie vlak langs de hekken van de fabriek lopen. En iedere keer als hij er voorbij ging, liep hij heel ,heel langzaam, hield zijn neus hoog in de lucht en ademde heel diep in, om de zalige chocoladegeur maar goed te ruiken. O, wat hield hij van die geur. En o, wat zou hij dolgraag eens binnen in die fabriek gaan kijken…” “Iets te eten! riep Sjakie lachend. O, jullie zullen niet weten wat je ziet!”

Bovenstaand citaat komt uit het beroemde boek van Roald Dahl: Sjakie en de Chocoladefabriek.
Vind je chocola een inspirerend onderwerp en schuilt er schrijverstalent in je? Ga dan de uitdaging aan en schrijf een verhaal van maximaal 600 woorden. Een zeer deskundige jury, die bestaat uit Wim Daniëls, Udo Holtappels en Marije Goris, gaat de inzendingen beoordelen .

Op zondag 10 september tijdens festival Cacao aan de Kade in de cacaofabriek maakt de jury de winnaar bekend en worden de beste drie verhalen voorgelezen. Het verhaal dat door de jury het meest wordt gewaardeerd wordt gepubliceerd in het ED. Daarnaast wordt er een publicatie gemaakt van de beste 10 verhalen. In de bibliotheek worden de geselecteerde verhalen opgehangen in de tentoonstellingsruimte.

De eerste prijswinnaar wint een driegangen chocoladediner voor twee personen, een chocoladepakket van chocolatier Hans van Bragt, een boekenbon én publicatie in het ED. De tweede en derde prijs krijgen een chocoladepakket en boekenbon.

DE SPELREGELS: Het verhaal heeft chocolade als onderwerp en bestaat uit maximaal 600 woorden. Inzendingen die de maximale lengte overschrijden worden door de jury niet beoordeeld. Het verhaal moet je uiterlijk 11 augustus insturen naar mailadres: info@cacaoaandekade.nl

De organisatie registreert de inzendingen en stuurt ze anoniem door aan de jury. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,796 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *