Amnesty-groep Helmond organiseert elke tweede dinsdag van de maand een schrijfavond voor politieke gevangenen. Zo’n tien schrijvers zijn elke maand weer aanwezig om de brieven te schrijven.

Twan Gremmen is het aanspreekpunt voor de Helmondse afdeling. Hij vertelt hoe de schrijfgroep te werk gaat en hoe iedereen mag aansluiten om mee te komen doen.

‘Wij zijn hier in wijkhuis De Westwijzer iedere maand op dinsdagavond van half 8 tot half 10 aanwezig. De schrijfacties hebben zeker effect, dat kunnen we zien aan de reacties van mensen waar we voor schrijven.’

Als mensen zich willen aansluiten of meer informatie willen dan kunnen ze met Twan contact opnemen via tel 0492 544472 of via info@twangremmen.nl

Het team van ditisonzewijk.tv was op een dinsdag aanwezig en maakte een korte impressie.

Schrijfmarathon Amnesty-groep Helmond in bibliotheek

Ter gelegenheid van 10 december, Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert Amnesty International ieder jaar in december een Schrijfmarathon.

Wereldwijd worden die dag, soms wel 24 uur achter elkaar, brieven geschreven, voor mensen die zijn gemarteld vanwege hun geloof of levensovertuiging, die worden gediscrimineerd of die gevangen zitten omdat ze zonder geweld voor hun rechten opkwamen.

Ook in Nederland wordt massaal geschreven. Op 350 locaties in Nederland schrijven brievenschrijvers samen meer dan 100.000 brieven. Dat leidt in een aantal gevallen tot vrijlating of andere verbeteringen!

Kom op 9 december met Amnestygroep Helmond één of meerdere brieven schrijven in de bibliotheek aan de Watermolenwal. Start om 10.00 uur en de schrijvers gaan door tot sluitingstijd. Meer informatie over Amnesty vindt u op www.amnesty.nl

John van der Sande gaat de marathon openen. Iedereen kan meedoen!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws-etc..
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

4,084 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *