• DIOW HC DSC_0047 (6) Amnesty
  • DIOW HC DSC_0041 (22) Amnesty
  • DIOW HC DSC_0039 (23) Amnesty

Amnesty International bestaat ruim tien jaar en zet zich in voor mensen in nood. Elk jaar houden zij rond de tiende december  wereldwijd een schrijfdag. Dan worden de mensen in de hele wereld gevraagd brieven te schrijven voor en aan mensen die het moeilijk hebben. Denk hierbij aan mensen in verdrukking, die worden gemarteld en gevangen zitten. Een serieuze zaak dus, die echt groots aandacht nodig heeft.

Ook in Helmond werd er vandaag aandacht besteed aan het schrijven. In de bibliotheek werd op zaterdag 8 december om half elf het startsein gegeven voor het schrijven. Iedereen die wilde kon in de hal een brief schrijven. Amnesty had acht personen geselecteerd naar wie men een brief kon schrijven.

Hans Choufoer had een kort gesprekje met Paul Dirks van de Helmondse Amnesty afdeling en hij vertelde in het kort: “Het zijn acht personen waar men een brief aan kon schrijven. Al de brieven die geschreven zijn worden naar Amnesty in het buitenland gestuurd en deze organisatie zorgt voor de bezorging. We hebben dit jaar twee stagiaires van het Carolus die er een stageplek mee hebben. Dat zijn Tom Koppens en Emanuel Crans. Dit is hun eindstagedoel. Het is mooi dat er toch jongelui mee doen aan dit project al zouden wij graag zien dat er meer jongeren vanaf twintig jaar mee deden.”

Paul vervolgt: “Wij houden elke tweede dinsdag van de maand een schrijversavond in de Westwijzer, waar iedereen aan mee kan doen. Zij moeten zich wel even van te voren aanmelden (pmgadirks@gmail.com) zodat wij weten hoe veel mensen er dan aanwezig zijn. Ze zijn van harte welkom. En zoals eerder vermeld zien wij graag wat meer jongeren die hier aan mee willen doen.Ook houden wij elk jaar een collecte voor Amnesty. Dus we zijn volop bezig.”


Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 


 

840 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *