Seniorenwandeling  19 april “Bosvennen Stiphout”

Op woensdag 19 april wandelen we in de Stiphoutse Bossen een route rondom vijf bosvennen. De vennen zijn authentieke heidevennen, de waterstand is geheel afhankelijk van regenwater. Tot ongeveer 100 jaar geleden lagen de vennen hier op de Geeneindse Heide. In de crisisjaren rond 1930 werd de heide beplant met dennen en sparren en ontstonden de Stiphoutse Bossen. Het beheer van nu is gericht op het streven naar gemengd bos, afgewisseld met vennen. Rondom de vennen zijn bomen verwijderd om meer licht en lucht toe te laten. We wandelen langs: Langdaalven, Kulekesven, Kromven, Wasven en Kikkerven met elk hun eigen verhaal.

Verzamelen en parkeren om 10.00 u. op de 1e Bosweg, 5708 EC, Helmond, tegenover het kruisbeeld op de Gerwenseweg. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 u. en is gratis.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

48 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *