Sfeer proeven tijdens open dag Savant Zorg

‘Als ik oud ben, wil ik hier best wonen’

Afgelopen zaterdagmiddag openden alle zeven woonzorgcentra van Savant Zorg hun deuren. Bezoekers konden in Helmond, Asten, Someren en Mierlo de sfeer proeven van de Savant-locaties en zich laten informeren over wonen en zorg. De open dag vormde een feestelijke afsluiting van de landelijke week van Zorg en Welzijn.

Het slechte weer had bezoekers er niet van weerhouden om eens een kijkje te nemen in een van de woonzorgcentra van Savant. Zo bezocht het echtpaar Cuijpers woonzorgcentrum Savant de Ameide, gelegen in het stadshart van Helmond. “Mijn moeder woont nog zelfstandig, maar ze beseft dat dat eigenlijk niet meer kan. Sinds januari is ze al drie keer gevallen. Ze kan de trap niet meer op en slaapt nu in de woonkamer. Mijn moeder heeft een verhuizing lang voor zich uitgeschoven, maar inmiddels staat ze er voor open. Het lijkt haar fijn dat ze in Savant de Ameide weer wat makkelijker uit de voeten kan en zorg kan krijgen”, zegt Regina Cuijpers. Haar man Ad voegt daaraan toe: “Ik kom hier nu voor de eerste keer binnen en vind dat alles er heel netjes uitziet. Er wordt veel georganiseerd voor de mensen, dat vind ik een fijn idee. Als ik zelf ouder zou zijn, wil ik hier best wonen. Dit is echt een ideale plek, zo middenin het centrum.”

Woonruimte voor ouders

Monique Jansen, teammanager zorg, kijkt met een goed gevoel terug op de open dag. “De meeste mensen die ik heb gesproken, kwamen kijken naar woonruimte voor hun ouders. Maar ik merk dat ook vitale senioren belangstelling hebben en het leuk vinden om eens een kijkje te nemen. Zij willen zich tijdig oriënteren, voor als het zelfstandig wonen niet meer lukt. Het was mooi om te merken hoeveel complimenten we kregen over sfeer en ligging. Mensen vinden het ook aantrekkelijk dat er een huisartsenpraktijk, apotheek, kapsalon en pedicure in hetzelfde gebouw zitten. En niet te vergeten de professionele zorg, waarop mensen 24 uur per dag een beroep kunnen doen.”

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

 

819 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *