Sfeervol Blaasfestijn ondanks slecht weer toch groot succes

De weersvoorspelling was niet goed voor het 14e Blaasfestijn. Toch hebben de 36 Blaaskapellen hun deelname aan het jaarlijkse Helmondse Blaasfestijn niet afgezegd.

Het Helmondse winkelhart werd op zondag 29-9-2019 gevuld met muziek, gebracht door enthousiaste muzikanten, komend van heinde en ver. De kapellen streden voor de twee Gouwen Hellemonders: een trofee voor de kapel die de meest muzikale herinnering achterlaat bij het Helmondse publiek en een trofee ging naar de beste leutkapel.

Grote en kleine Blaaskapellen werden begeleid door vele vrijwilligers en trokken langs elf podia  door de stad. De winkels waren geopend, maar door de vele regenbuien trok het festijn helaas niet zoveel bezoekers als andere jaren. Dat weerhield de muzikanten er niet van om hun beste beentjes voor te zetten en te blazen alsof hun leven ervan afhing.

Hun muzikale prestaties en performances werden beoordeeld door het aanwezige publiek en door juryleden. Enkele mensen uit het publiek werden speciaal bij de optredens betrokken. De Helmondse Blue Band ging op de knieën voor een dame in een scootmobiel en voor kleine kinderen, die grote bewondering toonden voor hun muzikale optredens.

Team Ditisonzewijk was de hele middag aanwezig en maakte van diverse optredens een livestream die op YouTube te zien zijn.

Tijdens de prijsuitreiking werden de winnaars bekendgemaakt: de publieksprijs ging naar NixDus. De beste leutkapel werd Bar Gebeure en de grote winnaar werd Black Wooow.

 

185 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *