Sing-Songwriter Theo Sieben Treedt op in de Cacaofabriek

Dinsdag 12 maart treedt de uit Asten afkomstige singer-songwriter Theo Sieben  op in grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.  Aanvang van het concert: 21.30 uur; toegang gratis.

Theo Sieben is een veelgevraagd gitarist. Hij toerde met onder anderen Henny Vrienten, Douwe Bob, Niels Geusebroek, Bertolf en Ellen ten Damme.

Sieben presenteerde eind vorig jaar zijn vierde album: ‘Market Meat’, een plaat met persoonlijke versies van country-blues, gospels en ballads.

In de zomer van 2017 speelde Theo Sieben op straat en de terrassen in Zeeland om nieuwe nummers uit te proberen. Dit resulteerde in het album ‘Market Meat’, waar twaalf van deze nummers op terecht zijn gekomen. De meeste nummers zijn gespeeld op National Resonator gitaren en enkele op een oude Oostblokgitaar, die na de opnamen is gekocht door Ry Cooder. Als rode draad loopt de klassieke blues door de cd met bewerkingen van nummers van onder meer Skip James, Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell. Theo Sieben begrenst zich echter niet tot deze stijl en kijkt over de grens naar wat tegenwoordig rootsmuziek of americana wordt genoemd.

Theo Sieben heeft ‘Market Meat’ duidelijk met veel liefde voor de echte handgemaakte muziek gemaakt. Het zijn twaalf nummers van hoge kwaliteit en zouden door iedere fan van echte muziek gehoord moeten worden. De cd is voorlopig alleen digitaal verkrijgbaar.

Theo Sieben komt met zijn gitaren voor een intiem concert vanaf een klein podium voor het hoofdpodium naar de Cacaofabriek. Hij zit dan midden tussen het publiek. Mis het niet!

Het concert op 12 maart, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’,  zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikant bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 12 maart, 21.30 uur in grote zaal van de Cacaofabriek.


Samengevat:

Wat:        Theo Sieben live

Wie:                 Theo Sieben (zang, gitaren)

Waar:       Omroep Helmond, Cacaofabriek grote zaal

Wanneer:  Dinsdag 12 maart

Tijdstip:   21.30 uur

Tickets:    gratis toegang


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

412 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *