Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Helmond

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Helmond ontvangen in de week van 2 september het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Op 9 september om 9.00 uur start de inschrijving voor deze activiteiten via www.sportencultuurhelmond.nl.

Met ingang van dit nieuwe schooljaar bieden Jibb+ en CultuurContact alle basisschoolleerlingen de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen Helmond. Dit leuke sport- & cultuurstimuleringsproject lanceren we onder de naam Sjors Sportief & Sjors Creatief. Het project geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Het project wordt ondersteund door Gemeente Helmond en Stichting Leergeld.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Kinderen uit de gemeente Helmond kunnen kennismaken met meer dan 150 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, freerunnen, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan toneel, muziek maken, zingen, schilderen en knutselen. Voor ieder wat wils! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 100 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur, op een laagdrempelige manier.

Meer informatie?
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sportencultuurhelmond.nl. Meer informatie, neem dan contact met ons op.

Sportactiviteiten via Jibb+ | 0492 347 071 | ankecollart@jibbplus.nl

Culturele activiteiten via CultuurContact | 0492 476 654 | i.debrouwer@cultuur-contact.nl

 

504 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *