Sjors heeft de wind in de zeilen

Hallo allemaal,
Ik ben Sjors uit VWO 5. Ik volg een bijzonder persoonlijke route op het Strabrecht College. De school biedt vele mogelijkheden hiervoor.

Waarom koos je voor een versneld examen?
Het plan om versneld vakken te volgen stond op zichzelf, maar gaf me wel meer vrijheid om te deel te nemen aan deze zeiltochten.

Welke vakken moeten je nog?
Momenteel heb ik nog vier vakken (en LO). De vrijgekomen tijd ben ik van plan op te vullen door vervroegd vakken aan de universiteit te volgen, of misschien weer een tijdje te zeilen. Ik heb dus al eindexamen gedaan in Wis A B en D en Natuurkunde.

Wil je later je beroep maken van zeilen?
Het zeilen is me afgelopen zomer en de winter erg bevallen, dus ik hoop zeker nog meer tijd op zee door te brengen, misschien wel als bemanningslid.

Tall Ship’s Races
Tot nu toe heb ik twee keer vijf weken gezeild; afgelopen winter op het schip de Wylde Swan in de Cariben, die reizen aanbiedt voor middelbare scholieren die hun horizon willen verbreden. Hiervoor had ik geen enkele zeilervaring; ik was vooral aangetrokken tot de andere aspecten van de reis: zelfontwikkeling, nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk een tropische omgeving. Het zeilen beviel me zo veel, dat ik op aanraden van de kapitein mee heb gedaan aan de Tall Ship’s Races, een jaarlijks evenement voor grote zeilschepen. Aan boord van het Deense schip de LOA heb ik afgelopen zomervakantie vijf weken door Scandinavië gezeild.

Misschien interessante websites:
‪www.masterskip.com‬
‪https://sailtraininginternational.org/event/tall-ships-races-2019/‬

Sjors

361 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *