Sleutel brugwachtershuisje overhandigd aan Cacaofabriek

Het even geduurd, maar nu is de sleutel van het brugwachtershuisje door Wethouder Frans Stienen officieel overhandigd aan de directeur van de Cacaofabriek; Jochem Otten. De sleutel werd door de heer Otten meteen doorgespeeld aan kunstenaar Peter de Bruin. Na een korte speech van de Wethouder en de directeur werd het huisje geopend en er werd geproost op dit heugelijke moment.
Het brugwachtershuisje zal letterlijk en figuurlijk een brug van de Cacaofabriek naar de stad vormen. Dit heeft even op zich laten wachten doordat het huisje geheel gerenoveerd is door de gemeente Helmond. Het brugwachtershuisje zal gaan fungeren als verlengstuk van de Cacaofabriek. Dit uit zich door het organiseren van vergaderingen omtrent nieuwe creatieve initiatieven tot workshops. Maar wordt ook ingezet om te versterken wat er binnen in de Cacaofabriek georganiseerd wordt.
Door de renovatie staat het brugwachtershuisje er weer netjes bij, er is zelfs een toilet aangebracht. Deze kwam vroeger uit op het kanaal maar dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Bij het ontvangen van de sleutel door Jochem Otten werd hij ook officieel huurder van het huisje. Kunstenaar Peter de Bruin zal direct aan de slag gaan met zijn installatie die vanaf volgend weekend te zien zal zijn voor alle Helmonders. De installatie betreft een videoprojectie bestaande uit bewegende vlakken in primaire kleuren. Dit werk is geïnspireerd op zijn eerdere werk ‘Ode aan de stijl’. Ook past het kunstwerk perfect in het thema van 2017; Mondriaan tot Dutch Design.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,677 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *