Slim samenwerken voor een gezonde Peelregio

Zorgorganisaties doen kennis op bij Defensie

Dinsdag 22 januari waren zo’n 120 vertegenwoordigers uit zorg en welzijn uit onze Peelregio op bezoek op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel voor een netwerkbijeenkomst. 

Onder de noemer Peel Duurzaam Gezond werken de grote zorgorganisaties in deze regio steeds intensiever samen. Dat is hard nodig, want de hulpvraag neemt toe terwijl het aantal ‘handjes’ en budgetten onder druk staan.

Op de middagconferentie werd besproken hoe hierop slim gereageerd kan worden. De manier waarop samenwerking binnen Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando is vormgegeven, was daarbij een inspiratiebron.

Ook kwamen diverse vernieuwende projecten en goede voorbeelden aan de orde in workshops waarin de netwerkpartners actief kennis en ervaringen delen. Er wordt immers al veel samen gedaan om klant of patient zo goed mogelijk te bedienen. Denk hierbij aan Zorgcampus De Peel, innovaties voor betaalbare (jeugd)zorg en samenwerking in de acute zorg.

In Peel Duurzaam Gezond participeren het Elkerliek, GGZ OostBrabant, Zorgboog, Savant, de Regionale HuisartsenVereniging, LEVgroep, ORO, GGD, Bijzonder Jeugdwerk, Sint Annaklooster en Zorgbelang. Het is een open netwerk, bij projecten kunnen ook andere partijen aansluiten bijvoorbeeld uit het sociaal domein en het onderwijs.

 

634 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *