Sloot Kasteeltuin Helmond vervuild door Vlisco-verf

Sloot Kasteeltuin Helmond vervuild door Vlisco-verf

Op woensdagmiddag 12 juli heeft een ambtenaar van de gemeente Helmond geconstateerd dat het water van de sloot in de Kasteeltuin paars gekleurd is.

Na intern overleg is direct contact opgenomen met de directie van de Vlisco-fabriek, waarna uit controle bleek dat sprake was van een onbedoelde lozing van verfresten vanuit deze fabriek.

Vanuit de gemeente, het waterschap Aa en Maas en de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB) is een team samengesteld, met als doel de ontstane situatie zo snel mogelijk te normaliseren. Daarbij is nauw samengewerkt met Vlisco. Het textielbedrijf zal de rest van de avond en aankomende nacht gebruiken om het vervuilde water uit de sloot te zuigen, en dit vervolgens in de eigen installaties te zuiveren. Donderdagochtend om 8.00 uur zal het team (bestaande uit de eerder genoemde partijen) opnieuw bij elkaar komen en wordt gekeken in hoeverre het dan achtergebleven modder-residu vervuild is. Tevens wordt dan onderzocht of sprake is van bodemschade en, zo ja, wat de aard hiervan is.

Aangezien bij het incident slechts in een zeer beperkt gebied sprake was van vervuiling, zijn op geen enkel moment risico’s voor de volksgezondheid ontstaan. Het nabij de sloot gelegen restaurant heeft haar deuren vandaag niet hoeven sluiten.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,278 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *