• DIOW HC Kraakhetparkdiow.nlhch (14) Kasteel
  • DIOW HC Kraakhetparkdiow.nlhch (10) Kasteel
  • DIOW HC Kraakhetparkdiow.nlhch (23) Kasteel

Het Helmondse kasteel was op zondag 12 augustus het decor van een speurtocht  voor volwassenen, al mochten de kinderen natuurlijk ook meedoen. Het was niet zomaar een speurtocht met spelletjes maar de deelnemers werden op de proef gesteld over hun kennis van de geschiedenis van het kasteel.

Voor sommige volwassenen bleek dit toch niet zo eenvoudig en zij moesten diep nadenken  over wat er zoal vroeger plaatsvond en zich afspeelde. Maar er waren ook vragen die op speelse wijze beantwoord moesten worden. Enkele opdrachten waren bijvoorbeeld: ga onder een boom op de grond liggen en maak een foto van de top van de boom. Een andere vraag was: bij welk beeld in de kasteeltuin behoren deze voeten. De vraag hoorde bij een foto waarop enkel twee voeten waren afgebeeld. De kasteeltuin werd afgestruind, op zoek naar het beeld en om er daarna een foto van te maken.

Bijna alle opdrachten moesten vergezeld worden van een foto en er waren zelfs enkele opdrachten waarop de deelnemers een selfie moesten maken met het onderwerp. Vooral de opdracht: maak een selfie op het liegbankje was in trek bij de spelers.

Halverwege kregen de deelnemers de kans even te pauzeren bij een groot kleed waar enkele mensen van het kasteel de deelnemers van drinken en wat te snoepen voorzagen. De versnaperingen waren erg welkom, want het was al aardig warm aan het worden. De hele tocht duurde iets meer dan twee uur en aan het eind konden de mensen wat drinken en snacken in de horeca van het kasteel.

De deelnemers waren erg positief op de vraag hoe zij deze speurtocht hadden ervaren en de meesten lieten merken dat een dergelijke speurtocht vaker gehouden zou moeten worden. Het was uiteindelijk een evenement waar zowel  ouders als  kinderen met plezier aan mee deden.

Verslag en fotografie± Hans Choufoer

1,536 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *