• torendag-oude-toren-stiphout-diow-anja-donkers (2)
  • torendag-oude-toren-stiphout-diow-anja-donkers (3)
  • torendag-oude-toren-stiphout-diow-anja-donkers (8)

Op deze zonnige warme zondag van 6 mei 2018 werd opnieuw de middeleeuwse Kerktoren Route georganiseerd. In een ander jaar brachten we al een bezoekje aan de kerktoren van Mierlo, dit jaar stond, in combinatie van een stukje ‘Fietsrondje Helmond’, de Oude Toren van Stiphout op het programma.

Wat vele deelnemers aan Fietsrondje Helmond niet wisten, was dat op het terrein bij de Oude Toren dit jaar de ‘Mysterie post’ van het Fietsrondje was gevestigd.

Helmond Marketing trakteerde er op een flesje water, een fruitkoek en een banaan en de deelnemers konden even heerlijk ‘uitpuffen’ op een bankje, want de zon was toch wel erg heet op deze middag begin mei.

Voor degenen die geen hoogtevrees hadden was een uitstapje naar de nok van de toren een leuke uitdaging. Vele ladders moesten worden beklommen en groot en klein hebben de klim naar boven gemaakt.

Stevige ladders waren tegen de muur gezet. Elke ladder betekende weer een verdieping hoger.

Een blik uit de kleine raampjes gaf in eerste instantie een kijkje op de grote bomen die naast de Oude Toren groeien. Daarboven kwam een verdieping waar het uurwerk van de toren was gemonteerd. Tussen resten van vogelnesten en vele spinnenwebben door werd al klimmend de nok bereikt, waar men één voor één de laatste ladder naar boven moest om bij een klein luikje te komen.

Foto’s maken was niet zo heel gemakkelijk, met één hand het luikje open houden en met de andere hand richten en afdrukken…de meeste foto’s zijn geen succes, maar er was, na een spectaculaire klim, wel een bijzonder uitzicht.

De beloning van de klauterpartij naar boven was een blik op de wijk Stiphout, met de Sint Trudokerk en verderop de skyline van Helmond.

Eén van de bezoekers vond dat het een bijzonder mooi uitzicht was: een stukje natuur en dan de bekende bierfabriek in Lieshout.

Hij zal het beneden met een flesje water van Helmond Marketing moeten doen…en eventueel verderop in het dorp zijn dorst lessen met het gerstenat uit Lieshout.

Foto’s Anja Donkers

2,032 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *