Het Speelhuis klaar voor seizoen 2019/2020

Theo Maassen, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Ellen ten Damme, Jakob Ahlbom, Guido Weijers, Toneelgroep Oostpool, Plien en Bianca, Maarten van Rossem, Fresku en vele andere artiesten, muzikanten, acteurs, dansers, komieken en cabaretiers: bij elkaar meer dan 160 voorstellingen. Het Speelhuis maakt zich op voor het tweede seizoen in het markante, vorig jaar geopende theater aan het Speelhuisplein.
Maandag 13 mei verschijnt het programma voor het seizoen 2019/2020. Vanaf die dag is de brochure (met 8 verschillende covers!) beschikbaar en staat het volledige programma op www.theaterspeelhuis.nl. De kaartverkoop start zaterdag 1 juni om 11.00 uur, online en aan de kassa. Uitzonderingen: voor de voorstellingen van Theo Maassen en Guido Weijers wordt geloot: inschrijven kan van 10 tot en met 20 juni via www.theaterspeelhuis.nl.
Jochem Otten, directeur Het Speelhuis: “Nu we zo’n prachtig theater hebben, zijn we het aan onze stand verplicht om u het mooist haalbare programma aan te bieden. We zijn trots op ons kleurrijke programma met spraakmakende theaterervaringen: van ruig tot intiem, van stoutmoedig tot gemoedelijk en van aanstormend talent tot alom bekend. Voor liefhebbers en nieuwsgierigen van alle leeftijden.”
Het Speelhuis introduceert komend seizoen vier herkenbare series vol spraakmakende theaterervaringen. Deze gidsen het publiek door het vaak wat onbekendere deel van het programma.
• ZIN: theater als ideale plek om te bezinnen, te onthaasten en op te laden.
• AVONTUUR: zinnenprikkelende voorstellingen, gebaseerd op onverwachte verhalen met lef.
• PERSPECTIEF: voorstellingen die verbeelding verbinden aan de actualiteit.
• KRIS-KRAS: kennismaking met theater in de breedste zin van het woord (in samenwerking met Theaterkring Helmond).
Nieuw is ook de serie Stormkamers. Het Speelhuis geeft daarvoor theatermaker Hanna van Mourik Broekman carte blanche om te onderzoeken wat samen leven in Helmond betekent. Het publiek is daarbij gast, eigenaar, kunstwerk, kunstenaar en performer tegelijk. Hanna van Mourik Broekman maakt drie voorstellingen: De Rechtbank, De Stad en De Ontmoeting.
Voorstellingen zonder taalbarrière staan dit jaar voor het eerst in het programma aangeduid met ‘No Dutch Required’. Een nieuwe handreiking naar niet-Nederlandstalige inwoners van Helmond en omgeving.
Volledige programma (vanaf maandag 13 mei): www.theaterspeelhuis.nl/voorstellingen
Start kaartverkoop: zaterdag 1 juni 11.00 uur.

1,068 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *