Speeltuin Leonardus in Helmond ontvangt: gouden certificaat gezonde kantine.

Helmond – Op 25 mei aanstaande reikt burgemeester Blanksma het gouden certificaat gezonde kantine uit aan speeltuin Leonardus in Helmond. De speeltuin is hiermee de eerste in Nederland met een gezond aanbod in de kantine. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats van 11.00 – 12.00 uur in de speeltuin Leonardus, Monseigneur Swinkelsstraat 24 in Helmond.

Gezond aanbod

Speeltuin Leonardus werkt al lange tijd aan een gezondere speelomgeving voor kinderen. Het gouden certificaat is het resultaat van een goede samenwerking tussen de speeltuin, Jong Helmond Lekker Gezond en Team:Fit. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een gezonder aanbod en een aantrekkelijke presentatie en is er een watertappunt geplaatst. Meer dan 80% van het aanbod voldoet nu aan de norm ‘gezond’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Speeltuin met maatschappelijke functie

In de speeltuin staan bewegen, gezonde voeding en ontmoeting centraal. Men beschikt over een mobiele keuken voor het organiseren van kookworkshops en een mobiele koeling voor het aanbieden van vers fruit en gezonde broodjes. Het beheer van de kantine valt onder de verantwoordelijkheid van vrijwilligers die zich met hart en ziel ingezet hebben voor deze mooie erkenning. Ook is er een beweegtuin waar inwoners onder begeleiding beweeglessen kunnen volgen. En in de kantine vinden regelmatig huiskameractiviteiten plaats voor buurtbewoners. Hans Smits, beheerder van de speeltuin legt uit: “We hopen met dit behaalde certificaat een voorbeeld te zijn voor alle speeltuinen in Nederland en laten hier zien dat ook in een speeltuin de gezonde keuze een makkelijke keuze kan zijn”.                                                                                                       

Jong Helmond Lekker Gezond

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond is een unieke alliantie van bedrijven en organisaties uit de voedingsindustrie, de zorg, het onderwijs en de sport. Zij zetten zich samen in om overgewicht bij de Helmondse jeugd te voorkomen en maken gebruik van het landelijke programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Team:Fit is een initiatief van JOGG en zet zich in voor een gezonder aanbod in (sport)kantines.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,771 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *