• DIOWHCH-luisterfiets (1)
  • DIOWHCH-luisterfiets (20)
  • DIOWHCH-luisterfiets (19)

Speeltuin Leonardus  staat bekend om hun activiteiten, vooral op sportief gebied. Zij hebben elke week voor de sportieve liefhebbers de beweegtuin. Zij staan bekend om het gezonde eten dat er verkocht word. Maar ze hebben er ook een Taalcafé gevestigd. En op maandag 26 juni introduceerden zij iets nieuws: de Luisterfiets.

De Luisterfiets is een gewone fiets (geen elektrische fiets) die fragmenten van een luisterboek laat horen. Maar dit werkt alleen als de trappers blijven draaien. Men moet dus blijven fietsen. Op de fiets is een tablet bevestigd met fragmenten van luisterboeken. Deze fragmenten zijn te beluisteren in het Nederlands en in het Helmonds dialect. Zij zijn ingesproken door Sonja Adriaansen van Haw ut Hellemonds. Maar het mooiste onderdeel vonden de mensen de grote bel in de kleur Delfts-blauw met een opvallende tekening van een fietsster. De fiets staat tot september in speeltuin Leonardus en vertrekt daarna naar bibliotheken in Heusden en Dommeldal.

De aanwezigen bij deze onthulling waren Maarten Wessels van Embedded Fitness, Hans Klink van Cubiss, Sonja Adriaansen, Susan Verheij van het Taalhuis en bibliotheek Helmond-Peel en Gerard Feijen van Jibb+. Na een korte toespraak van Susan Verheij en Hans Klink mochten de aanwezigen de fiets uitproberen en zo te ervaren hoe dat nu voelt om te fietsen terwijl er voorgelezen wordt. De meesten hadden een beetje een afwachtende houding maar toch was er een dame van de beweegtuin en een dame van het Taalcafé en Gerard Feijen die plaats namen op de fiets. Iedereen die het leuk vindt om de luisterfiets uit te proberen is welkom in de speeltuin Leonardus. Er is dus weer een nieuwe rage ontdekt en wie weet wordt het wel een groot succes…

De luisterfiets is ontwikkeld door Embedded Fitness. Dat is een bedrijf dat bezig is met interactieve bewegingsconcepten voor onderwijs, zorg en het bedrijfsleven. Het bedrijf is gevestigd in de showroom van de firma Janssen en Fritsen op de Deurneseweg. Maar ook Cubiss heeft er aan mee gewerkt. En Cubiss is een bedrijf dat de Brabantse bibliotheken ondersteunt bij innovaties, zoals het Taalcafé van de Bibliotheek Helmond-Peel. Het Taalcafé is weer een samenwerking tussen gemeente Helmond, bibliotheek Helmond-Peel, stichting lezen en schrijven, de LEV groep, het ROC ter AA en Jibb+.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

 

931 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *