Speurmo(nu)mentje voor kinderen uit groep 7/8 door Helmond-Centrum

EEN SPEURMONUMENTJE IN HELMOND

OMSCHRIJVING

Een tocht voor kinderen uit groep 7/8 die voert langs Helmondse monumenten met als doel kinderen te wijzen op / aandacht te vragen voor de Helmondse monumenten.  Klik HIER voor de website van het Speurmo-nu-mentje in Helmond.

Het project bestaat uit twee onderdelen:

a) een speurtocht langs Helmondse monumenten
b) ‘Muziek uit de Toren’, een ‘speurtocht’ door de toren van de Lambertuskerk, met daarbij een bezoekje aan het Robustelly orgel en de beiaard én een kennismaking met de Helmondse draaiorgels in de Gaviolizaal.

De speurtocht (a) start in een Helmonds monument. Na het bezoek aan het monument, vervolgen de leerlingen in kleine groepjes, onder begeleiding van een ouder, hun weg door de stad, waar ze aan de hand van een spannende tocht m.b.v. puzzels, vragen en opdrachten, verschillende Helmondse monumenten tegenkomen.

Een bezoek aan de toren van de Lambertuskerk en de Gaviolizaal (b), voor kinderen die deel a vorig jaar al hebben gedaan.

Vanaf deze dag zullen de kinderen die hebben deelgenomen anders door de Helmondse binnenstad lopen. De tocht heeft ervoor gezorgd dat Helmond er voor hen vanaf nu anders uitziet!

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

 

1,473 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *