Spinnen in huis en spinnen buiten, spinnen zijn nuttige diertjes!

Spinnen zijn nuttige (huis)dieren en ze mogen van mij ook gewoon blijven. Zo zit er in de meterkast al jarenlang een hooiwagen, een langpootspin. Hoe oud worden die eigenlijk, of is het misschien niet dezelfde spin?

Met enige regelmaat zuig ik de insectenlijkjes op, die onderin de meterkast achterblijven en in huis verwijder ik met een ‘sorry spinnetje, maak maar even een nieuw web’ de spinnenwebben maar ik laat ze verder met rust.

Toch zit er soms een exemplaar in huis, dat me toch wel kippenvel bezorgt.

Ja, ik weet het, zoals boswachter Jap Smits me eens vertelde: ‘die spin is banger van jou dan jij van hem,’ maar toch als er een monster zit, met van die dikke harige poten, dan wil ik hem/haar toch liever buiten hebben.

Een glas over de spin en een bierviltje van een bekend Lieshouts biermerk en het diertje wordt buiten uitgezet. Opnieuw met een: ‘sorry spinnetje, maar ik zie je liever buiten dan binnen,’ kruipt het beestje dan uit het glas en zoekt een veilig heenkomen.

Hoewel…de afgelopen week zat er een spinnetje in de huiskamer, geen probleem voor mij hoor, het was een klein zwart exemplaar. Helaas was het ontdekt door een van mijn katten, Jantje, die het spinnetje gebruikte als een leuk nieuw speeltje. Ik wierp de stofdoek over het spinnetje heen en onder luid protest van Jantje bracht ik de stofdoek naar buiten, waar ik het op de stoep legde, zodat het spinnetje een veilig heenkomen kon zoeken.

Tot mijn verbazing liep de spin niet weg en bleef stil op de stofdoek zitten. Na enkele minuten, misschien moest het eerst van de schrik bekomen, liep het naar de rand van de stofdoek op weg naar de vrijheid.

Toen zag ik ineens een kauw naar de spin loeren. Kopje scheef de ene kant, kopje scheef de andere kant en voordat ik kon ingrijpen, verdween het door mij geredde spinnetje in de bek van de kauw.

Wat sneu! Nadat ik van de schok, dat mijn redding alsnog niet was gelukt, was bekomen, draaide ik me om en ging weer naar binnen…je kunt als spin ook eens niet je dag hebben, ondanks de goede bedoelingen van de reddende mens.

AY6D8062 spinAY6D5057 spin in glas20180514_000628

 

 

 

 

 

 

Natuurtuin Robbert Tijgerspin AY6D6722

2,284 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *