Hoge opbrengst bij Sponsorloop voor stichting MOV Stiphout

Deze bijzonder mooie  herfstdag van 10 oktober, met temperaturen die aan de zomer deden denken, maakte iedereen  vrolijk.  In het bijzonder de leerlingen van drie basisscholen in Helmond. Zij sloegen de handen en voeten ineen en deden mee met de jaarlijkse sponsorloop voor de stichting MOV uit Stiphout. MOV betekent Missie, Ontwikkeling en Vrede. De drie scholen betreffen de Wilhelminaschool, de Trudoschool en de Lindt. Er was een wandeling gepland voor sponsordoeleinden en het goede doel was  Kenia, Ghana en Tanzania. De opbrengst van deze sponsorloop was bestemd voor waterpompen op zonne-energie.

Na enig overleg werd besloten dat een huifkar langs de drie scholen zou rijden om de kinderen op te halen voor de sponsorloop. De tocht liep langs de drie scholen  en eindigde in het Warandepark bij het Carat paviljoen. Daar werden zij ontvangen door pastor Ton Scheepens, wethouder Harrie van Dijk en een afgevaardigde van Afrikaanse dansen. Laatstgenoemde verwelkomde de kinderen en vertelde dat hij hen een dansje zou leren uit Afrika. Dat vonden de meeste kinderen helemaal geweldig. En na een paar keer voordoen werd de muziek gestart en stond iedereen te schuiven, te huppelen en te zwaaien met armen en benen. Ook de aanwezige juffen, meesters en andere begeleiders stonden te springen. Zelfs wethouder van Dijk deed vrolijk mee alsof hij nooit anders deed en hij glimlachte van oor tot oor.

Daarna werd het tijd voor de bekendmaking van het opgebrachte geldbedrag. Wethouder van Dijk vertelde nog dat elke school een cheque kreeg met het bedrag om op te hangen in de school. Tot grote vreugde van de jeugd en de aanwezigen was het bedrag meer dan zij verwacht hadden. Het totale bedrag was ruim 8500 euro en een groot gejuich en gejoel klonk door het park. Het was een succesvolle actie en iedereen was er van overtuigd dat het volgend jaar weer zo moest gaan. Dus we wachten met spanning wat er volgend jaar gaat gebeuren.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

1,569 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *