• IMG_2198 (Kopiëren)
  • IMG_2177 (Kopiëren)
  • IMG_2148 (Kopiëren)

Op vrijdag 12 juli vond er weer een sportolympiade van Jibb+ plaats. Het was zowel een springkussenevenement als een sportevenement in het stadion op sportpark de Braak. Maar aangezien de weersvoorspelling niet zo best was,  werd er besloten het springkussenevenement te verplaatsen naar de sportzaal op het Carolus Borromeus college in Brandevoort.

De wijkreporter ging daarom eerst naar het stadion waar het een drukte van belang was. Allemaal sportieve deelnemers van minimaal 55+ stonden netjes te wachten op de indeling van de groepen. Gerard Feyen van Jibb+ heette iedereen welkom en na de indeling werd er natuurlijk eerst warm gedraaid. Op de manier van het tv programma Nederland in beweging (waar Gerard al diverse malen aan meedeed).  En na ongeveer tien minuten begaf iedereen zich met de groep naar de aan hen aangewezen sportplaats.

Er werden  vier sporten beoefend: hockey, tennis, voetbal en handbal. Helaas begon het een beetje te regenen en diverse deelnemers trokken een regencape aan maar gingen stug door met het sporten. De aanwezige senioren waren deelnemers aan diverse beweegtuinen van Jibb+ en mensen die eigenlijk nooit of niet vaak mee sporten, dus gewoon mensen die mee wilden doen. Maar de meeste bewondering had ik wel voor de mensen van de COPD-groep Helmond. Ook zij deden mee alsof er niets aan de hand was.

Keano Karel, de jonge bekende vlogger van Helmond was aanwezig en maakte een vlog over de sportolympiade. Maar het mooist vond Keano de ontmoeting met de wethouder van Sport, Harrie van Dijk die meteen even een praatje maakte met Keano en zelfs zijn visitekaartje vroeg en kreeg.

Daarna vervolgde ik mijn weg naar het Carolus Borromeus College in Brandevoort. Eenmaal aangekomen door de indrukwekkende poort met vlaggen kwamen de kreten van aanmoediging mij al tegemoet. Wat een drukte. De centrale hal was overvol met hollende en roepende kinderen terwijl de mensen van Jibb+ en de studenten van het Summa-sport college iedereen een beetje tot bedaren probeerden te brengen. Het was pauze en dan is het moeilijk om netjes stil te blijven en te blijven zitten. Uiteindelijk verdwenen de groepen met hun begeleiders en begeleidsters weer naar de sportzalen om verder te gaan met de sportdag.

In twee zalen waren enkele enorme springkussens opgezet, de een nog groter en indrukwekkender als de ander. In een hoek van een van de zalen was wel ruimte gemaakt waar de kinderen bezig waren met hoepels, valmatten en een zeil waar ze onder door moesten kruipen. Het was voor de  kinderen een waar speelpaleis. Iedereen had er zin in. Op een gegeven moment kwamen er enkele ouders binnen druppelen. Het liep al tegen 13.00 uur en dan was de sportdag was voorbij en voor de kinderen gold er maar een ding: vakantie.

En dat vonden zij toch ietsiepietsie fijner dan een sportdag. En geef ze maar eens ongelijk….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

 

385 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *