Stadsleerbedrijf: succesvol groepstraject voor statushouders

Meedoen, leren en ontmoeten. Dat is het doel van het Stadsleerbedrijf. Op 6 juli hebben een 25-tal statushouders als deelnemer van het Stadsleerbedrijf een presentatie gegeven over hun traject. Ze volgen een leertraject bij de LEVgroep waar zij de was strijken van mensen die dat zelf niet meer kunnen. Daarnaast krijgen ze wekelijks samen taalles.

Taalcoach Monique is erg tevreden over het resultaat. “Dankzij dit traject leren de deelnemers andere mensen en de Nederlandse cultuur beter kennen. Ze gaan het gesprek met elkaar aan en maken ook opdrachten. Zo kregen ze de opdracht om op de koffie te gaan bij hun eigen buurvrouw en hebben ze geoefend hoe je een afspraak maakt bij de huisarts.”

Naast een taalcoach wordt de groep begeleid door vijf studenten van verschillende Hbo-opleidingen. De deelnemers kunnen dankzij dit traject vervolgstappen zetten. Bijvoorbeeld bij een andere leerplek van het Stadsleerbedrijf of via een werktraject van Senzer.

Deelnemer Mohammad haalt vrijwillig was bij mensen thuis op en brengt daarna de gestreken was weer terug. Hij vertelt enthousiast: “Het werk en de taalles is leuk. Ik heb contact met mensen, veel nieuwe woorden geleerd en weet nu meer over de Nederlandse cultuur”.

Meer weten?

Kijk eens op stadsleerbedrijfhelmond.nl, mail stadsleerbedrijf@levgroep.nl, bel 0492-598989 of loop binnen bij de LEVgroep elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.

Het groepstraject met de statushouders is een samenwerking van gemeente Helmond, Senzer, Werkvloertaal en de LEVgroep.

P7064227Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

 

1,634 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *