Het Stadspark De Warande is bij iedereen bekend. Met het mooie weer gaan velen er graag even op uit. Sommige mensen pakken een terrasje of gaan wandelen. Voor de rust en stilte kan men het beste even de natuur in. Onze wijkreporter houdt van rust en stilte en vooral van de natuur. Dus pakte hij zijn pen, papier en camera en ging er op uit. En wat is er nu mooier om even het Stadspark De Warande in te duiken?

Iedereen kent De Warande. Van de Carat-concerten in het mooie Carat Paviljoen of vanwege het mooie dierenpark. En ook met de kinderen kan men er genieten. Denk maar eens aan de midgetgolfbaan.

Bij aankomst in het park is het al genieten van de vele dieren die er in het park lopen. Je ziet al direct dat er iets nieuws is geplaatst. Het IVN heeft er al een zwaluwentoren geplaatst. Daar is nu een informatiebord en een insectenhotel bijgekomen. Als je langs de vijver loopt beleef je soms mooie momenten.

Wat denk je van de omgevallen boom in het water waar twee aalscholvers zitten genieten in de zon? Ook de reiger zit alles rustig aan te kijken en zich niets aantrekkend van het aalscholverpaartje. Bezoekers die met kinderen wat oud brood willen voeren aan de eenden en ganzen zijn gewaarschuwd. Zodra er gestrooid woord is het een gekakel en gegak van de ganzen en eenden terwijl de meeuwen brutaal vliegend langs scheren om brood te stelen.

Dan volgt de wandeling langs de volières waar ook het neusberenverblijf is gevestigd. Let op het bord dat waarschuwt dat beren kunnen bijten. Dus geen vingertjes door het gaas. En dan sta je in het bos. Allerlei verleidelijk stille paadjes nodigen uit om daar door te lopen. Er zijn zoveel mooie paadjes en plekjes dat je er uren kunt dwalen.

Bijenhal, golfbaan en kunst

Ook de herkenbare plekken nodigen uit voor een bezoekje. De bijenhal, de golfbaan richting het familiegraf waar  familieleden van Wesselman en Carp begraven liggen.  Ik ontdekte zelfs twee beelden waarvan ik niet wist wat zij voorstelden. Het grote rode gevaarte en het mysterieuze beeld in de kleine vijver. Ik vond ze wel mooi. Opvallend was wel het kleine blauwe babymutsje dat eenzaam aan een tak hing. Kennelijk heeft iemand dit verloren en heeft een eerlijke vinder het zichtbaar opgehangen aan de tak.

Natuurliefhebbers zien mooie boomstammen, begroeid met paddenstoelen. Of ze luisteren gebiologeerd naar de muziek die wordt verspreid door de vogels. Ik hoorde de boomklevers en boomkruipers, afgewisseld door de mezen en de roodborstjes. Ik had zelfs het grote geluk een groene specht te ontdekken maar moest snel zijn voor een foto. De groene spechten hoor je eigenlijk alleen maar een typisch geluid maken wat een beetje op lachen lijkt. Langs diverse paden kwam ik weer terug bij de skatebaan en het herdenkingsbord van Samenloop voor Hoop. Dat was eens een mooi evenement in De Warande. En zo had ik toch wel een paar uurtjes genoten van de natuur. Het was beslist de moeite waard…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

215 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *