Stadswacht wordt Toezicht en Handhaving

Toezicht en Handhaving. Dat is per 1 januari 2019 de nieuwe naam van de Stadswacht. De organisatie wordt per die datum officieel onderdeel van de gemeente Helmond. Een natuurlijk moment om ook de naam te wijzigen.

 De naam Toezicht en Handhaving is gekozen, omdat deze goed past bij de werkzaamheden van de medewerkers, de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Daarnaast gebruiken steeds meer gemeenten de naam Toezicht en handhaving. Gemeente Helmond sluit aan bij deze ontwikkeling.

Belangrijke rol boa’s

De gemeente Helmond staat voor een stad waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Zij richt zich daarbij vooral op het voorkomen en verminderen van criminaliteit en overlast. Ook ziet de gemeente erop toe dat inwoners en bedrijven zich aan de regels houden. De boa’s spelen hierbij een erg belangrijke rol.

Met het onderbrengen van de toezicht- en handhavingsorganisatie bij de gemeente, is de gemeente nog beter in staat haar veiligheids- en handhavingstaken uit te voeren. Het streven daarbij is om zoveel mogelijk maatwerk per wijk te gaan bieden en (nog) meer te gaan samenwerken met inwoners en partners in de stad.

 Contact met Toezicht en Handhaving

Inwoners die vanaf 1 januari 2019 overlast willen melden over afval, honden en parkeren, kunnen Toezicht en Handhaving bereiken via de gemeente Helmond: 14 0492.  Of een meldingsformulier invullen op www.helmond.nl/veiligheid. Inwoners die iets verloren zijn of gevonden hebben, kunnen dit melden op www.verlorenofgevonden.nl.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,001 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Rene Reply

    Mooi zo, ga dan vanaf 1 januari maar bij de Rabo pinautomaat aan de dorpsstraat in Stiphout staan om te handhaven. Daar parkeren ze de hele dag verkeerd of blokkeren de parkeerplaats.

  2. Arie Reply

    Nu moet de Gemeente Helmond nog de BuitenBeter app invoeren !!
    Want daar komen ze niet..Iemand zal toch de rotzooi moeten registreren. (wietafval etc.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *