Stamppotten eten in het Jan Visser Museum

Bezoek gratis het Jan Visser museum tijdens de stamppotten dag op zondag 16 februari 2020

Het Jan Visser museum organiseert op zondag 16 februari in het kader van hun themadagen de befaamde stamppot dag. Er worden drie soorten stamppot bereidt, namelijk wortel, zuurkool en boerenkool naar keuze met spek worst hachee of gehaktballen. En tijdens deze gure dagen mag een kop stevige snert (erwtensoep) zeker niet ontbreken.

De themadagen zijn een mooie gelegenheid om de bezoeker op een ludieke wijze kennis te laten maken met gebruiken en gewoontes uit het verleden.
Stamppot ofwel petazzie, was naast de broodmaaltijd een belangrijk bestanddeel van de maaltijd op het Oost-Brabantse platteland.
Hoofdingrediënt van alle soorten stamppot is de aardappel. Als het beschikbaar was maakten verschillende soorten gedroogd en gerookt spek, ham en worst de stamppot extra lekker. Niet ongebruikelijk was om de pan midden op tafel te zetten, en daar met de hele familie zonder gebruik van servies uit te eten (denk hierbij aan de aardappeleters van Vincent van Gogh).

Tijdens het bezoek is er gelegenheid om tegen een kleine vergoeding van de
stamppotten te proeven. Ook onze ambachtelijke bakkerij is tijdens deze dag in bedrijf. De geur van versgebakken brood zal u doen watertanden.

Op deze themadag is de toegang tot het museum gratis, een mooie gelegenheid om ook onze uitgebreide collectie landbouwwerktuigen en onze verzameling brandweervoertuigen te bezichtigen.

De themadag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond nabij zwembad De Wissen.

103 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *