Steunpunt Mantelzorg brengt tweede editie magazine Ik zorg voor jou

Themanummer dementie

Helmond telt duizenden mantelzorgers. Voor de ene mantelzorger gaat het om hier en daar een boodschap of een klusje in huis, voor de ander is het een dagtaak. Mantelzorgers verdienen het om gezien en ondersteund te worden vinden zowel gemeente Helmond als Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van LEVgroep. Daarom heeft Steunpunt Mantelzorg voor de tweede keer een Mantelzorg Magazine uitgebracht. Wethouder Nathalie van der Zanden – Van der Weijden nam op 19 maart het eerste exemplaar in ontvangst.

Dementie is een ziekte die steeds meer Nederlanders treft en die veel impact heeft op de omgeving. Hoe ga je om met iemand die in paniek is, dingen vergeet of van karakter verandert? Verschillende mantelzorgers vertellen in het magazine waar ze tegenaan lopen. Ook komen in het magazine diverse professionals aan bod, zoals twee Casemanagers Mantelzorg.

Dementievriendelijke gemeente
Wethouder Van der Zanden vertelt: ‘Helmond is een ‘dementievriendelijke gemeente’. Wij vragen actief aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren. We werken samen aan een andere, positievere beeldvorming en willen taboes doorbreken. Als dementievriendelijke gemeente willen we ervoor zorgen dat mensen veilig thuis kunnen blijven wonen.’ De wethouder benadrukt hoe belangrijk mantelzorgers zijn. ‘Als wethouder probeer ik zo veel mogelijk naar mantelzorgers te luisteren, zodat wij als gemeente zo goed mogelijk kunnen inspelen op de behoeftes die er zijn.’

Activiteiten op de kaart
Het magazine is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg. Lies van Houtem van dat Steunpunt vertelt: ‘We willen met dit magazine extra aandacht vragen voor mantelzorgers en onze waardering voor hen uitspreken. Ze verdienen het om gezien te worden.’ Het magazine dient er ook voor om de activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg (en andere organisaties in de regio) nog beter op de kaart te zetten. ‘Er zijn tal van initiatieven die het werk van mantelzorgers kunnen verlichten. Van lotgenotencontacten en cafés tot vrijwilligers die af en toe bij kunnen springen en een logeerhuis.’

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg is onderdeel van LEVgroep en is ontstaan uit een samenwerking tussen gemeente Helmond en LEVgroep. Het is niet alleen een belangrijke informatievoorziening, het Steunpunt organiseert tevens allerlei activiteiten. Zo komen mantelzorgers met elkaar in contact, kunnen ze ervaringen uitwisselen en is er de mogelijkheid voor wat afleiding.

Via onderstaande link kunt u het tijdschrift lezen:

http://issuu.com/kemmekoolen/docs/mantelzorgmagazine_2018?e=2246556/59079333

 

2,305 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *