Steve McCurry schenkt foto’s aan Museum Helmond

Als dank voor de prettige samenwerking heeft de Amerikaanse fotograaf Steve McCurry drie foto’s geschonken aan Museum Helmond. De foto’s die samen met 135 andere groot formaat kleurenfoto’s nog te zien zijn t/m 10 september in de Kunsthal in de tentoonstelling ‘Photographs from the east’, zijn een aanwinst voor de collectie Mens en Werk.

The Afghan girl

De drie foto’s die McCurry onlangs schonk aan het museum, waaronder het kleurrijke portret van een steenkolenmijnwerker uit Pul-i-Kumri (Afghanistan) en vissers op stelten aan de zuidkust van Sri Lanka, zijn een welkome aanvulling op de werken uit de museumcollectie Mens en Werk. Deze internationale kunst rondom het thema van de werkende mens wordt gekenmerkt door onder meer indringende beelden van werkomstandigheden, sociale strijd, stadsbeelden en landschappen.

McCurry is wereldberoemd geworden met het indringende portret van het Afghaanse meisje met de groene ogen, dat in 1985 op de cover van National Geographic verscheen. Dit portret is nog t/m 10 september te zien in de Kunsthal, te midden van 137 groot formaat kleurenfoto’s uit de periode 1979-2016 waarvan het merendeel is gemaakt in India en Afghanistan. McCurry (VS, 1950) onderscheidt zich door zijn persoonlijke benadering van mensen. Telkens weer weet hij tijdens zijn reizen de lokale kleurenpracht en lichtval te vangen. In India leerde hij te kijken en wachten op het juiste moment: “If you wait, people forget your camera and the soul will drift up into view.”

Meer informatie over de tentoonstellingen van Museum Helmond vind je op www.museumhelmond.nl.

Goed bereikbaar

De twee locaties van Museum Helmond, Kasteel Helmond en de Kunsthal, zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bezoek je het kasteel aan Kasteelplein 1 dan kun je (betaald) parkeren onder luchtbrug Kasteel-Traverse, op circa 2 minuten lopen van het kasteel. Bezoek je de Kunsthal aan het Frans Joseph van Thielpark 7 dan kun je (betaald) parkeren in de overdekte Boscotondo Parkeergarage, op circa 2 minuten lopen van de hal. Ga je met de trein, stap dan uit op station Helmond en volg de bewegwijzering. Het is ongeveer 10-15 minuten lopen naar het kasteel en de Kunsthal.

Tarieven & openingstijden

Een regulier museumticket voor volwassen kost €10 per persoon. Met dit ticket heb je toegang tot het kasteel en de Kunsthal. De beide locaties liggen op circa 5 minuten lopen van elkaar, gescheiden door de Zuid-Willemsvaart. Gratis toegang is er onder andere voor Museumkaarthouders, Museumvrienden en kinderen tot 3 jaar.  Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag, doordeweeks van 10.00-17.00 uur en in het weekend van 12.00-17.00 uur. Kijk voor actuele informatie over tarieven, openingstijden en museumprogramma op www.museumhelmond.nl.

Eten en drinken

Een moment ontspannen onder het genot van een hapje en drankje? Dat kan in het sfeervolle Kasteelcafé in Kasteel Helmond (Kasteelplein 1, eten & drinken) en in de Koffiecorner van de Kunsthal (alleen drinken, zelfbediening). In het Kasteelcafé biedt het museum een bescheiden maar prima menukaart, met hapjes variërend van diverse panini’s, soep van de dag, appelgebak en muffins. Ook mogelijk: een kasteel High Tea voor groepsbezoek, kijk op museumhelmond.nl voor meer informatie. Of vraag het na op 0492-587716.

Een leuk cadeau!

Dat kun je aanschaffen op de beide locaties in de museumwinkel. Daar liggen allerlei leuke en interessante gadgets, Dutch Design producten, boeken en kaarten voor je klaar.

1,726 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *