Stichting Help us aut: begrip en respect tonen kost niets

Woensdagavond 7 november was er een klein feestje aan de gang in café De Sport in Stiphout. De stichting Help Us Aut zou enkele oorkondes uitreiken aan bepaalde organisatoren.

De stichting Help Us Aut bestaat iets meer dan vijf jaar en werd opgericht door Lianne van der Westerlo. Deze stichting heeft als doelstelling het helpen van jeugdvolwassenen met autisme. De stichting wil deze doelgroep stimuleren om mee te doen met de Helmondse activiteiten en evenementen. Dat kan vaak alleen maar met goede begeleiding en sturing. Want, zo blijkt, deze doelgroep heeft respect voor elkaar, zij voelen zich samen veilig en hebben bovendien vaak een stevige band met elkaar.

Veel mensen met autisme hebben soms alleen maar een Wajong uitkering en kunnen vaak zelf geen goede en passende voorzieningen bekostigen. Daarom wil de stichting hen helpen. Dit jaar waren er enkele evenementen verzorgd waar mensen met autisme te gast zijn geweest. Dit zijn onder andere: het laatste kasteeltuin concert van 2017 met optreden van Queen forever, in 2018 het bijwonen van een kletsavond in Helmond, op 23 maart te gast bij de voetbalwedstrijd Helmond Sport tegen Oss en op 9 juni te gast bij een High Tech ontdekkingsroute op de open dag van de Automotive Campus in Helmond.

Dus woensdagavond, 7 november waren er enkele organisatoren aanwezig van de Vriendelijke Helmondse evenementen. Dit waren onder andere Marcel Stevens van het H2O unplugged, Diana Nijenhuis van Carnavalsvereniging de Spekzullekes uit Brouwhuis en tenslotte Geert Blenckers van de Kasteeltuin concerten.

Na de uitreiking werd er nog even na gekletst en ging rond tien uur de deur op slot. Het was een mooie avond waar Lianne van der Westerlo trots op mag en kan zijn.

698 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *