Zuster Kadogo is een Helmondse vrouw van Keniaanse oorsprong. Naast haar werk als verplegende zzp-er heeft ze een stichting opgezet onder de naam “Kadowinja”, die geld inzameld voor kinderen in Kenia. Om te zorgen dat ze goed kunnen eten en goed onderwijs kunnen genieten.

Stichting Kadowinja vierde deze zaterdag 19 januari het tienjarig-jubileum van de organisatie met een feestelijk samenzijn in wijkcentrum het Brandpunt in Brandevoort.

Daarvoor is er heel wat georganiseerd: Er waren “lessen”  Swahilie leren spreken,  en Kadogo vertelde over wat tot nu toe Kadowinja heeft kunnen betekenen. Tussen de toespraken door kon men genieten van de zang van het Oecumenisch koor Licht House. DJ Erick Gava zorgde voor de nodige sfeer aan het eind van de middag waar gelegenheid was om het lekkere Keniaanse eten te proeven.

Voor de kinderen was er een schmink dame aanwezig die prachtige leeuwensnoetjes kon toveren op de blije gezichtjes. Inmiddels was er ook een verrassend gezelschap binnengewandeld die de gastvrouw van de middag verbaasde door haar op het podium te vragen. Het vorsten gezelschap van cv de Brandeliers spraken hun eerbied uit over het goede werk dat er werd gedaan.

Bij dit feest wil Kadowinja zeker ook de mensen bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt om de Keniaanse kinderen te steunen via de organisatie.

Het was een middag vol cultuur en goede doelen. Maar gezien de volle zaal was het zeker de moeite waard…

Verslag: Joos van Stiphout


Foto’s: Hans Choufoer en Joos van Stiphout

694 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *