• Boekpresentatie logo (26)
  • Boekpresentatie logo (30)
  • Boekpresentatie logo (16)

Laatst kwam ik tijdens een reportage  bij inloophuis De Cirkel Peggy van de Vijfeijken tegen, een charmante goedlachse dame die iets deed met pruiken. Ik wilde daar meer van weten en had een gesprek met haar over haar werkzaamheden en  haar stichting voor een belangrijke doelgroep. Mensen die te maken hebben met haarverlies en haarproblemen, onder andere door chemo. Zij nodigde mij ook uit voor de boekpresentatie waar zij haar eerste geschreven boek in samenwerking met Aldi van Lierop presenteerde. Dit alles zou plaats vinden bij de galerie van Gerard van Hal. Ik maakte het volgende verslag…

Peggy is iemand met een leven dat gekenmerkt wordt door veel vreugdevolle momenten, maar ook een leven met perioden van intens verdriet en grote verliezen. In de Vondellaan hadden zij (moeder en twee dochters) een kapsalon overgenomen, waar Peggy regelmatig werkte. Door wat er allemaal gebeurd is vanaf de overname van de salon zei iedereen tegen haar dat ze er een keer een boek over moest schrijven. Maar ja, zeggen en doen zijn twee verschillende aspecten, tot zij via haar grote vriendin Vivienne van Leuken een keer in contact kwam met de tekstschrijfster Aldi van Lierop. (Vivienne en Peggy hebben drie jaar geleden de stichting VIPE opgericht. Wat doet VIPE nu eigenlijk? Zij zamelen gebruikte pruiken in, zij reinigen en modelleren deze en brengen ze weer terug in de maatschappij). Met Aldi van Lierop ging Peggy aan de slag en er ontstond een boek met prachtige verhalen. Dus zondag, de 23e september vond de presentatie plaats in de Kerkstraat bij galerie van Gerard van Hal.

De gasten en andere genodigden werden in de galerie ontvangen door niemand minder dan Lakei Tedje. Haar volledige naam was eigenlijk Tetterdetet, maar zij vond de naam Lakei Tedje beter bij haar passen. Zelf droeg de lakei een enorme zilverkleurige pruik die als eerste opviel. En als Tedje begon te praten kon niemand ernstig blijven, maar zij deed haar werk erg goed en was graag gezien bij de gasten. Na een kort woordje van Aldi van Lierop, gevolgd door een welkomstwoord van Gerard van Hal werd de microfoon overgegeven aan Peggy.
Peggy wilde natuurlijk eerst de tekstschrijfster Aldi bedanken en had ook lovende woorden van dank aan haar vriendin Vivienne. En als speciale gast had Peggy een zanger uitgenodigd om hem als eerste het boek te overhandigen. Dit was Björn van der Doelen.

Zij had ooit een nummer van hem gehoord en was zo onder de indruk dat zij hem het eerste exemplaar wilde schenken. En toen hij begon te zingen waren er diverse gasten die ook wel een traantje moesten wegpinken. Daarna volgde er nog de officiële receptie en onder het genot van een hapje en een drankje werd de middag afgesloten.

Voor wie meer wil weten over de stichting  VIPE kan hiervoor naar hun website: www.vipepruiken.nl of via de email contact opnemen: info@vipepruiken.nl. U kunt ook gewoon is eens binnenlopen bij inloophuis De Cirkel. Daar is de stichting sinds twee jaar gevestigd. De Cirkel zit in de Evertsenstraat 19, of even bellen naar nummer  0492-347904. U bent er van harte welkom…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,679 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *