Stippentse Mert en beachvolleybal vormden samen  een gezellige sportiviteit in Stiphout

Het werd op zondag 1 juli weer moeilijk kiezen waar je in Helmond heen zou gaan: er was weer een enorme keuze aan evenementen. De kermis, de Stippentse Mert met beachvolleybal, het Carat concert, de Kennedymars lopers die door Helmond kwamen of met dit lekkere weer gewoon naar het verkoelende water op Berkendonk? Er was keuze genoeg. Ik besloot maar naar Stiphout te gaan want de Stippentse Mert was vorig jaar ook al erg gezellig.

Eenmaal aangekomen werd ik vriendelijk begroet door Ingrid van Café de Sport vanwege mijn opmerkelijke kleding van ditisonzewijk.nl Verder doorlopend liep ik langs de kramen waar de stichting Uilenharten opvielen met hun uitgebreide collectie uilen en een raaf. Vanwege het warme weer werden de dieren regelmatig besproeid met water, wat de uilen en uiltjes best bevielen.

Er waren op de markt erg veel kramen met kleding, accessoires, riemen, tassen en wenskaarten. Hier en daar een plek met tafeltjes en stoelen waar men kon vertoeven met een lekker koel glas bier of andere koude drank. Uiteraard een frietkraam en het was er opmerkelijk druk.

Halverwege stond er een enorm luchtkussentoren waar wedstrijden werden gehouden in het kratten stapelen. Een jonge knaap hing aan een koord half in de lucht te bengelen om pogingen te doen gele kratjes op elkaar te zetten. Zijn pogingen mislukten elke keer en dan hing hij in de lucht tot grote hilariteit van het aanwezige publiek.

Aan het eind van de Mert klonken geluiden van gejuich en fluitjes en zag ik het veld waar een beachvolleybaltoernooi werd gespeeld. Er stond gelukkig een beetje wind ter verkoeling al vonden de spelers en scheidsrechters dit niet altijd prettig. Bij een windvlaag zweefde er een stofwolk van het zand omhoog en kon men lekker “zandbijten” dus aan de ene kant van het veld was er geen publiek te zien. Om het veld waren (staan)tafels en kleine zithoekjes geplaatst. De cafés en restaurantjes deden goede zaken met dit warme weer.

Helemaal teruggelopen zag ik een opmerkelijk bord met de tekst “Pompier met Soepkleuren” en er boven stonden twee portretten afgedrukt van een kabouterfiguur en een soort prinses. Het bleek een klein kindertheater te zijn van Moesmengelmoes. Ik werd nieuwsgierig en ging er ook even een kijkje nemen en ook ik vond het een leuke voorstelling. Achter in de tuin waren stoelen in een rij gezet en een klein gezelschap met kinderen zat te genieten van de kunsten van twee vrolijke figuren die van alles mee maakten. Goede en gezellige gitaarbegeleiding en de kinderen genoten er duidelijk van. Vooral toen zij mee mochten dansen met de vriendelijke dames. Tijdens een klein gesprek met de twee kindervrienden vertelden zij mij dat zij het duo Moesmengelmoes waren en op het punt staan om naar Luxemburg te vertrekken voor optredens voor de kinderen. Ik wilde wel wat meer weten en sprak af met de dames om na hun optredens even te bellen voor een afspraak met een exclusief verhaal over hun theater.

Het was weer een gezellige dag, veel gezien en genoten maar nu naar huis voor verkoeling. De Stippentse Mert is dus weer een groot succes geworden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Meer-Stiphout-Warande-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.stiphout-warande.ditisonzewijk.nl
Facebook: Stiphout-Warande
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,467 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *