• Lambertuskerk Henk v Dijk D-I-O-W (32)
  • Lambertuskerk Henk v Dijk D-I-O-W (17)
  • Lambertuskerk Henk v Dijk D-I-O-W (1)

Studenten van de afdeling creatief vakman, richting restauratie en decoratie van SINT LUCAS in Boxtel leverden een topprestatie in de Lambertuskerk. Dit deden zij door het herstellen en opnieuw aan brengen van de 2e fase van de muurschilderingen in de kooromgang van de Lambertuskerk, voor hun eindexamen.

Woensdag 5 September werd door Pastoor Seidel van de Lambertusparochie, aan de studenten de opdracht verstrekt, voor het herstellen van de muurschilderingen.

Het laatste avondmaal was voor 60 procent door vocht aangetast waardoor de afbeelding was verdwenen verder ontbraken er enkele heiligen die opnieuw moesten worden aangebracht en overige beschadigingen herstellen.

Na een uitgebreid vooronderzoek hebben de studenten een plan van aanpak gepresenteerd en zijn op 22 oktober gestart met de werkzaamheden.

Het laatste avondmaal is opnieuw volledig terug gebracht, zo ook enkele heiligen en de overige afbeeldingen zijn schoon gemaakt en waar nodig hersteld.

Vrijdag 23 november was de oplevering, de studenten moesten hun werkzaamheden verantwoorden tegenover de examencommissie die bestond uit Pastoor Seidel, twee docenten van Sint Lucas en een rijksgecommiteerde, deze stonden versteld wat de negen studenten hadden gepresteerd. De muurschilderingen zijn een geweldige aanwinst voor de Lambertuskerk. Door de nu allemaal opgeknapte muurschilderingen door de studenten van SINT LUCAS, is het brengen van een bezoek aan de Lambertuskerk, zeker de moeite waard.

© Foto’s , Henk van Dijk

1,010 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *