Suppen wordt de nieuwe sport op het water

Op maandag 30 april, tijdens de meivakantie vond er een workshop suppen plaats in het kanaal bij de Cacaofabriek. Toen ik het hoorde wist ik niet waar het over ging dus ging ik even kijken en werd direct enthousiast. Ik maakte kennis met Marleen Backx, een vriendelijke goedlachse en charmante dame die mij graag even wat vertelde over deze nieuwe sport:
“Deze sport is ontstaan in Hawaï, waar de vissers al staande in hun boot de vissen vingen. Daar ontdekte een surfer deze vorm van bezigheid en hij maakte er een sport van. Deze sport bestaat ongeveer pas zeven jaar en is nu al enorm populair. Hier in Nederland richtte ik de Supclub Nederland op en nu zijn er al diverse Supclups in Nederland. De enige voorwaarde waar men aan moet voldoen is in het bezit zijn van een Zwemdiploma A en natuurlijk een beetje kracht in de armen om de peddel te hanteren. Ik heb ook als voornaamste regel de veiligheid, die staat voorop. Dat het een sport is die erg in trek is blijkt uit het feit dat ik ook met deze sport evenementen organiseer. Bij mij zijn er heel veel mogelijkheden om te suppen. Ik geeft sup evenementen voor bedrijfsuitjes, kinderfeestjes en familie uitjes, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Het is een geweldige sport die je met iedereen kan doen. Als er een groep bij mij komt om te suppen zoals nu met deze kinderen is gebeurd, krijgen ze eerst van mij een eenvoudige uitleg over het balanceren, hoe moet je er op zitten en of staan, en het belangrijkste is wel de enkelband. Die gaat aan de enkel zodat, als je er af valt gelijk iets bij je hebt dat blijft drijven en je dus weer gelijk er op kan klauteren. Ook is de houding van het peddel vast houden belangrijk. Maar dat hebben ze zo geleerd. Ik leg straks eerst met de kinderen de board in het water en als ze er goed opzitten laat ik ze voorzichtig op staan. We staan nu bij de Cacaofabriek en peddelen met ons allen rustig onder de brug door naar het kasteel. Daar draaien we om en peddelen rustig terug. Er heen peddelen is iets makkelijker dan terug. Op de heen weg gaan we met de stroom mee dus op de terug weg moeten we tegen de stroom in en dat gaat iets zwaarder. Maar als ik zie wat voor kinderen er hier mee doen zal het zeker geen problemen opleveren. En we hebben geluk, het is nu droog en niet zo koud dus dat wordt een vrolijk tochtje. We hebben een groep van ongeveer tien kinderen dus er peddelt iemand mee van Jibb. Iemand voorop en iemand achteraan. Dus alles komt goed. De kinderen hebben er zin in en gezien de ouders aan de kant wordt het een vrolijke boel. En dat hoort ook zo. Je moet er wel zin in hebben, anders heeft het geen zin…”

Voor de mensen die iets meer willen weten over supclub Eindhoven kan op de website kijken, een mailtje sturen of gewoon even bellen. De website is: www.supclubnederland.nl. Het telefoonnummer is: 06-42730112. Maar U kunt ook een mailtje sturen naar: info@supclubnederland.nl

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met vriendelijke dank aan Marleen Backx 

2,108 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *