Suytwaarts voor de Franse Markt! 25 mei in Helmond

Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, kunt u in Franse Sferen van 11.00-17.00 uur op de Suytkade niet alleen genieten van heel veel kunst, maar ook zelf meedoen aan tal van sporten spelactiviteiten. Houdt u van fietsen, dan is dit uw kans om in de Tour du Suyt mee te rijden, of doet u liever mee aan de kazenrace of de stokbrodenestafette? Het wordt een groot feest op de Suytkade tijdens de derde Franse Markt, die inmiddels uit haar Parijse jasje gegroeid is. De entree is gratis.

Het festival bestrijkt dit jaar het gehele terrein vanaf de Cacaofabriek tot aan het Fitland Hotel. Er is een kunstmarkt en een Brocante markt met in totaal maar liefst 120 kramen. U ziet kunstenaars live aan het werk. Kunstenares Bo gaat live speedpainten, Jimmy Bloksma maakt graffiti pieces, er is een sneltekenaar en zelfs een ballonkunstenaar. Van sculpturen tot schilderkunst, hout, vilt creaties, paverol, glaskunst, keramiek, tot aan beschilderde golfballen, je raakt vanzelf geïnspireerd! En die inspiratie kun je mooi gebruiken; kom graffiti spuiten, beeldhouwen, of probeer eens een rondje te rijden op een super relaxte Ghauswheel. Na afloop kun je op het terras genieten van een heerlijk Frans glas wijn, kaas proeven en kijken naar de optredens op het podium.

Er zijn danseressen en ballerina’s en de muzikanten van de Pointwood Big Band geven na afloop een swingend concert. Omroep Helmond radio zorgt voor een vrolijk muzikaal sausje van Franse muziek over het hele terrein. Vanaf de Cacaofabriek staan er oldtimers zoals 2CVs, Ami’s en de befaamde DS ‘snoeks’ geparkeerd, een autoshow compleet met krijt-auto’s waar je op mag tekenen! Iets waar zowel jong als oud van kan genieten. De Citroëndealer toont u de nieuwste modellen ook, een mooie sprong in de tijd. Voor de kinderen is er een draaimolen en een springkussen. Bij de Cacaofabriek kan er volop gejeu-de-bould worden met de pétanquevereniging.

Eten en drinken De Franse keuken mag natuurlijk ook niet ontbreken. Bij verschillende kramen zijn originele Franse hapjes te krijgen, of neem een lekker hapje ‘haute cuisine’ met bijpassend drankje op de terrassen van de Cacaofabriek en rondom het Fitland hotel. Of wat dacht u van een heerlijke wellness massage of een ontspannend gezichtsmasker? In de “Place de la Beauté” tenten staan professionele visagisten en wellness experts voor u klaar met een gratis ‘moment pour vous’. De Franse Markt is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen bewoners van de Suytkade, de gemeente, verenigingen, kunstenaars en vrijwilligers. De organisatie dankt daarbij alle sponsors: hotel Fitland, Cacaofabriek, Helmondse Ondernemersvereniging, Rabobank, Wijkraad, Stijl & Co en de vereniging van Eigenaars.

weekkrant-de-loop-logo-1

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

 

2,501 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *