De ervaringsdeskundigen van stichting ORO hielden op woensdag 31 oktober 2018 een symposium met de onderwerpen vitaal en fit. Op dit symposium kon men workshops volgen met de onderwerpen voor een vitaal als zowel een fitte levensstijl. Zo kwamen diverse stichtingen en organisaties onderstaande workshops geven:

  • Professor Fred Brouns: Voeding en gezondheid
  • Mounir Toub: verzorgde een gezonde lunch voor 100 personen (Daily Fresh verzorgde de ingrediënten waarvoor dank!)
  • Daan Gardien en Amy Simons van Stichting Jibb: bracht Bewegen en uniek sporten onder de aandacht
  • Sylvia Neeve en Erwin Derks van Saldo Plus: verzorgden een workshop omgaan met geld
  • Studenten van de Helicon: Verzorgden een workshop over vitamine D
  • Marca van den Broek: Gaf een workshop Shantala massage
  • Judith van Beek (Diëtiste bij ORO): Gaf een workshop over gezonde Voeding
  • Marijn Scharten: Gaf een workshop over Mindfullnes
  • Marco van Dijk en Yvonne Minten (Ervaringsdeskundige bij ORO) gaven een workshop over lekker nuchter

Iedereen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking was van harte welkom, maar dat gold ook voor de ouder(s) en/of verzorger(s).

Het symposium  begon om 10.00 uur en duurde tot circa 16.00 uur en had een vol programma. De bezoekers kregen drie tijdsvlakken waarin ze een keuze konden maken uit vier verschillende workshops. Gedurende de dag kwamen er zowel vanuit de bezoekers als vanuit de gastsprekers vele positieve reacties en men was erg te spreken over het onderwerp en de opzet ervan.
Ook kwam wethouder van Sport Harrie van Dijk een kijkje nemen, ook  hij was erg te spreken over dit symposium.

Organiseren

Het organiseren van deze mooie dag ging niet zonder slag of stoot. De ervaringsdeskundigen zaten vol met mooie en goed uitgewerkte plannen, maar desondanks is het moeilijk om verdere afspraken te maken met bedrijven. Men krijgt teveel ‘nee’ op het bordje omdat bedrijven vaak terughoudend zijn als ze met ORO te maken krijgen. De groep bestaat uit mensen met een beperking en het risico bestaat dat men zo nu en dan te maken krijgt met uitval van deelnemers.
Toevallig brak een van mijn collega-deelnemers kort voor het symposium haar voet op diverse plekken en zij was daardoor tijdelijk rolstoel gebonden. Het ongeval weerhield haar niet om deel te nemen, maar daardoor liepen wij wel wat vertraging op met de organisatie. Gelukkig is dit allemaal goed opgelost en hebben de bezoekers niks van deze omstandigheden hoeven te merken.

VN Verdrag

Stichting ORO richt zich de laatste jaren enorm op het VN verdrag. Daarin staat dat iedereen een gelijke behandeling moet krijgen of je nu een beperking heb of niet. Bovendien moet een gezond en vitaal leven ook toegankelijk zijn of worden voor iedereen. Vooral dat laatste is nog niet altijd vanzelfsprekend en dit symposium was daar dan ook merendeels op gericht.
Voor sommigen ligt de drempel letterlijk nogal te hoog. Hopelijk hebben wij deze drempel nu voor hen kunnen verlagen.

Ook werd het stokje van de VN verdrag over gedragen aan Platform VG. Zij zullen nu een VN afdeling gaan opstarten waarin hun stichting diverse activiteiten gaan organiseren waarin iedereen een gelijke behandeling kan krijgen.

Helicon/ Groene Campus

Namens alle ervaringsdeskundigen wil ik het Helicon college bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimtes en de extra service waarmee wij werden voorzien van koffie en thee. Ook willen wij de leerlingen erg bedanken voor het verzorgen van de workshop vitamine D. Zij hebben hier weken aan voorbereiding besteed om deze mooie workshop over te kunnen brengen. Ook wij zijn wijzer geworden over wat deze Vitamine allemaal doet in ons lichaam.

Jason Gerritsen

Fotoreportage: Hans Choufoer
Binnenkort volgt er een videoreportage door: Jason GerritsenMeer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

979 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *