Tafelgesprek in Mierlo-Hout krijgt vervolg

Vanuit de LEVgroep onderzoeken opbouwwerkers Steven Huijser en Noor Hagelaar wat er leeft in de Pastoorsbuurt en de Vissenwijk in Mierlo-Hout.

Hoe ervaren buurtbewoners de wijk en wat zijn de aandachtspunten?

Zij organiseerden een tafelgesprek op de hoek van de Kardinaal van Enckevoirtstraat en de Pastoor van Massenhovenstraat, waar zij onder het genot van koffie/thee en een koekje de buurtbewoners te woord stonden.

Het was ook mogelijk om een enquête in te vullen.

De bedoeling is om er achter te komen hoe de wijk leefbaarder kan worden gemaakt en dat eventuele knelpunten naar voren kunnen worden gebracht bij de wijkraad en de gemeente.

‘Het liefst zouden we zien dat hier buurtverenigingen ontstaan, zodat er meer betrokkenheid in de wijk komt,’ vertelt Steven, die zelf aan de andere kant van het spoor opgroeide.

Diverse buurtbewoners gaven gehoor aan de uitnodiging en er volgden prettige gesprekken, waaruit naar voren kwam dat men over het algemeen toch wel erg tevreden is over de buurt.

Het blijkt dat de meeste bewoners hier al tientallen jaren naar tevredenheid wonen, toch is het bekend dat er ook knelpunten zijn in deze wijk.

De signalen hierover komen vanuit de woningbouwvereniging en ook vanuit het maatschappelijk werk, dus is actie wel nodig.

De enquête die de bezoekers konden invullen bevatte vragen als: Hoe zou u de wijk omschrijven, hoe ervaart u de voorzieningen in de wijk, kent u wijkhuis De Geseldonk, komt u daar ooit? Doet u vrijwilligerswerk? Hoe ervaart u de sociale aspecten in de wijk? Waar liggen de kansen in de wijk en wat mag er opgepakt worden?

De Tafelgesprekken worden binnenkort vervolgd in de Pastoorswijk en in de Vossenwijk.

Houd voor de data de website van Ditisonzewijk.nl in de gaten, daar worden de nieuwe Tafelgesprekken aangekondigd door de LEVgroep.

U bent van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee, alles wat u kwijt wilt over uw wijk bij het LEVteam neer te leggen.

levgroep-leven-en-verbinden-helmond-ditisonzewijk

 

Tekst en foto Anja Donkers

 

1,499 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *