Tahné Kleijn fotografeert het Centrum

Voor Goeikes – Helmonders in beeld legde diverse fotografen de afgelopen maanden de wijken van Helmond vast. In november worden deze foto’s gebundeld in een boek, in december zijn de beelden door het hele centrum te zien. Dit is onze wijk heeft de primeur voor de verhalen achter de serie. Deze week: Tahné Kleijn in het Centrum.

De tijd tikt door

Het centrum van Helmond staat vol met bedrijven, opgericht in het begin van de 20e eeuw. Een stukje historie, onbekend voor de jongere inwoners van de stad. “Met mijn werk wilde ik een ode brengen aan de arbeiders, ondernemers en ambtenaren die de stad hebben gemaakt tot wat het nu is. Mensen die werkten toen de mobiele telefoon nog niet bestond en bonnetjes die met de hand werden uitgeschreven. Een ode aan de ouderen van de stad.”

In haar zoektocht ontdekte zij een klein netwerk in een stad die vroeger nog gemoedelijker was. “Nadat ik de eerste had gefotografeerd, volgde de rest vanzelf. En ze kennen elkaar allemaal! Het was voor mij, als twintiger, alsof ik even mocht mee kijken en horen hoe het Helmond van de jaren ’50 / ’60 was.”

De Helmonders in Tahné’s serie zijn stuk voor stuk bijzonder. “Mevrouw Van Oorschot had de eerste kinderschoenenwinkel van Nederland, meneer Slegers combineerde zijn eigen transportbedrijf met een functie als vrijwilliger bij de brandweer en meneer Van der Horst laat zelfs na zijn pensioen de tijd niet stil staan. Het zijn 11 verhalen in beeld van mensen die een leven lang trotse Helmonder zijn geweest.”

1,198 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *