De flat in de Tasmanstraat werd al verrast met fraaie bloembakken op de woonetages. Maar de bewoners wilden eigenlijk iets meer om het nog mooier te maken, dus gingen er na kort overleg met enkele kunstenaars van de Oro aan de slag. Er werd gekozen voor (hoe toepasselijk) voor het schip van Abel Tasman, dobberend op een wilde zee. Het werd naast de ingang van de Flat aan de muur bevestigd. Nu restte alleen nog de onthulling van het kunstwerk.

Dus vrijdag, 7 september was het een drukte van belang bij de ingang van de flat in de Tasmanstraat. Mensen van de gemeente, Woonpartners, de kunstenaars van de Oro zelf vele media figuren en natuurlijk een groot gedeelte van de bewoners.

De onthulling zou verricht worden door de oudste bewoners van de flat, de heer en mevrouw Janssen die een beetje onwennig  en beduusd naar de mensenmenigte keken. Na een kort openingswoordje van mevrouw Lia Stoop, de wethouder Harrie van Dijk en de directeur van Woonpartners was het zover. Het echtpaar trok aan een gordijn om zo het fraaie mozaïek kunstwerk te onthullen. Wethouder van Dijk was zeker onder de indruk want hij voegde nog even snel een toelichting toe door te zeggen dat hij het mooi zou vinden als de bewoners van de andere flats ook zoiets konden realiseren, wat direct beaamt werd door de aanwezige gasten. Dit zou zeker een aanwinst kunnen zijn voor de buurt…

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag: Jason Gerritsen (binnenkort te zien op de site van ditisonzewijk.nl)


1,526 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *