Tennisvereniging Het Trambaantje al veertig jaar in Brouwhuis

Volgens de wethouder zijn er eigenlijk te veel tennisverenigingen in Helmond dus wordt er al voorzichtig gedacht aan fusilleren. Maar zo ver is het nog lang niet. In Rijpelberg zit tennisvereniging het Lobke (met twee nieuwe paddlebanen) en in Brouwhuis zit TV Het Trambaantje, ook met twee nieuwe tennisbanen er bij. In 2010 hadden we vier banen en in 2018 werden het er zes. Dat zijn toch wel flinke investeringen. Tennisvereniging het Trambaantje was eerst gevestigd aan de Trambaan in Brouwhuis maar op later werd de verhuizing  naar sportpark Espendonk ingezet. Het complex ligt naast de voetbal vereniging Bruheze. Het is een schitterend park, lekker rustig met voldoende parkeerplaatsen. Als je het park betreed lijkt het of je een vakantiepark binnen wandelt. Mooie aangelegde perkjes en iets verderop staat een houten chalet. Dit is de “keuken” van het park. Er is natuurlijk wel een mooie kantine met riante keuken aanwezig, maar het chalet doet iets nostalgisch aan. De heren die het beheren zijn excellente koks, hun tosti’s zij heerlijk. Maar er zijn ook gewoon allerlei snacks te krijgen. Als men doorloopt wandelt men langs mooi aangelegde tennisbanen richting een mooie grote en verlichte kantine. Het grote terras nodigt iedereen gewoon aan even te gaan zitten in de luie stoelen onder de schaduwrijke bomen.

De tennisvereniging heeft ongeveer 160 leden maar opmerkelijk weinig jeugd. Waar dat aan ligt is onzeker, daar is eigenlijk geen reden voor. De vereniging wil graag jeugdleden erbij hebben en hoopt in de nabije toekomst toch de jeugd te verleiden om te gaan tennissen. Ik sprak even met Marlous Steenbergen en zij vertelde mij het volgende: “wij organiseren regelmatig wedstrijden in de vorm van toernooien. We hebben een open toernooi, clubkampioenschappen, de competitiewedstrijden en een toernooi met de Brouwhazen. En als we nieuwe leden hebben organiseren we de talentencompetitie. Het is een gezellige club en we draaien hier zoals bij andere verenigingen volledig op vrijwilligers. Wat de trainingslessen betreft werken we samen met het Lobke en HTV. En soms kwam Jibb hier ook tennislessen geven met de scholen. Het is een vriendelijke vereniging en iedereen die hier komt tennissen voelt zich hier direct thuis. En dat is ook de bedoeling . Binnenkort organiseren we de Stadsinstuif op 5 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur en op 10 juni vind het Brouwhazentoernooi plaats. Dit is van 14.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. “. 


Voor mensen die meer informatie willen kunnen de site bezoeken, een mailtje sturen of gewoon bellen. www.trambaantje.nl , info@trambaantje.nl  of gewoon bellen naar 0492 – 515799 (kantine) of naar Marlous Steenbergen 06 – 10811724.  Hierbij wil ik persoonlijk Marlous van het Trambaantje bedanken voor de gastvrijheid en de lekkere koffie…

Foto’s en verslag; Hans ChoufoerMeer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,647 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *