• DIOWHCH- kunst Stiphout (8)
  • DIOWHCH- kunst Stiphout (13)
  • DIOWHCH- kunst Stiphout (21)

Op zondag 26 mei konden kunstliefhebbers hun hart ophalen bij een tentoonstelling georganiseerd door Stiphout Art, een groep kunstenaars van allerlei kunstvormen.

De locatie, de Pastorietuin was op zich al een een ware belevenis. De sfeer en de stilte is rustgevend en zeker idyllisch te noemen. Als je de tuin inloopt word je overvallen door de natuurlijke omgeving. Rustieke bomen en mooi onderhouden groene gewassen en grasveld waren omringd door enkele grote tenten waarin de kunstenaars hun werken konden laten zien. En er was van alles wat. Beeldhouwers van beelden in hout en steen, een kunstenares die werkte met glas en Tiffany, er stonden twee fotografen en een kunstenares die quilten maakte.

Het meest opvallende werk was van een balpen-tekenares. Dit was Fleur Baltussen uit Boekel. Fleur had de kunstacademie gevolgd in Den Bosch en ook een opleiding illustratie. Zij werkte met enkel balpennen en dan nog maar met alleen blauwe inkt. Schitterende tekeningen die, zoals zij vertelde, heel veel tijd kosten om te maken. Dat was duidelijk te zien aan haar werk. De tekeningen, zowel op papier als hout, waren zeer indrukwekkend.

Angelique Mathijssen, een beeldend kunstenares die onder de naam Art-Ique.nl werkzaam is, liet werken zien met veel natuur en voornamelijk dieren. Zij bekende erg gek te zijn op de natuur en haar schilderijen van de koolmees en de libelle waren ook erg imponerend.

Verder was Lydia Belleman Art (waar ik al eerder een interview mee had gehad) aanwezig met haar prachtige schilderwerken die erg lijken op foto’s. Maar er waren meer kunstenaars met allerlei mooie kunststukken. Eigenlijk te veel om op te noemen.

De tentoonstelling trok ook veel bekijks, maar dat is niet zo verwonderlijk gezien de kwaliteit die tentoongesteld werd. Het was in ieder geval de moeite waard om er te kijken..

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

772 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *