Dinsdag 12 maart trad de uit Asten afkomstige singer-songwriter Theo Sieben op in grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Radio met Wim Maasakkers.

DIOW Cacaofabriek radio

Ditisonzewijk.nl – Helmond maakte hiervan een Live registratie van via het YouTube kanaal www.helmond.live

Theo Sieben is een veelgevraagd gitarist. Hij toerde met onder anderen Henny Vrienten, Douwe Bob, Niels Geusebroek, Bertolf en Ellen ten Damme.

Sieben presenteerde eind vorig jaar zijn vierde album: ‘Market Meat’, een plaat met persoonlijke versies van country-blues, gospels en ballads.

In de zomer van 2017 speelde Theo Sieben op straat en de terrassen in Zeeland om nieuwe nummers uit te proberen. Dit resulteerde in het album ‘Market Meat’, waar twaalf van deze nummers op terecht zijn gekomen. De meeste nummers zijn gespeeld op National Resonator gitaren en enkele op een oude Oostblokgitaar, die na de opnamen is gekocht door Ry Cooder. Als rode draad loopt de klassieke blues door de cd met bewerkingen van nummers van onder meer Skip James, Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell. Theo Sieben begrenst zich echter niet tot deze stijl en kijkt over de grens naar wat tegenwoordig rootsmuziek of americana wordt genoemd.

 

DIOW Theo Sieben CacaofabriekTheo Sieben heeft ‘Market Meat’ duidelijk met veel liefde voor de echte handgemaakte muziek gemaakt. Het zijn twaalf nummers van hoge kwaliteit en zouden door iedere fan van echte muziek gehoord moeten worden. De cd is voorlopig alleen digitaal verkrijgbaar.

848 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *