Tiende editie van de Carat Cultuurprijs

Aanmelden kan tot 15 november 2018

Op 6 december a.s. wordt in Hotel West-Ende de Carat Cultuurprijs 2018 uitgereikt.
Personen en organisaties die zich geruime tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van kunst en cultuur in Helmond kunnen nog tot 15 november a.s. worden aangemeld.
Kunst, cultuur en de Helmondse gemeenschap. De combinatie van deze drie aspecten vormt het bestaansrecht van stichting Carat. Opgericht in 1991, zet Carat zich in om de cultuurparticipatie en cultuurbeleving van de inwoners én bezoekers van Helmond te stimuleren. Dat gebeurt door het initiëren van projecten die zich kenmerken door hun diversiteit, kwaliteit en duurzaamheid. Dit heeft geresulteerd in kunstobjecten en projecten die van toegevoegde waarde zijn voor de leefbaarheid en de levendigheid van Helmond. Het meeste recente project dat door werd Carat geïnitieerd, betreft een reeks van murals waarvan de eerste, op de bibliotheekmuur, reeds geplaatst is.
Sinds 2000 wordt elke twee jaar de Carat Cultuurprijs uitgereikt, welke bestaat uit een bronzen kunstwerk van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden en daarnaast een geldbedrag van € 2.500. Winnaars waren SG Jan van Brabant (2000), Mannenkoor Lambardi (2002), Helmonds Muziek Corps en Rimboband (2004), Phileutonia (2006), Stichting Stadspromotie Helmond (2008), EDAH Museum (2010), Artimond (2012), Literair Café Helmond (2014) en het Helmonds Slavisch Koor (2016).
Vanaf 2012 is ook de Carat Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen om veelbelovende initiatieven op het gebied van bevordering van kunst en cultuur in en voor de Helmondse

samenleving te stimuleren in de verdere uitbouw van hun activiteiten. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000.
Winnaars van de Carat Aanmoedigingsprijs tot op heden zijn:
Stichting Lambertusconcerten (2012), Voorleesbus Blikkie (2014) en Urban Matterz (2016).
Inwoners van Helmond worden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen voor de tiende CARAT Cultuurprijs, uiteraard vergezeld van een goede motivatie. Een belangrijke voorwaarde is dat uitsluitend verenigingen, stichtingen en/of personen, die geen commerciële doelstelling hebben, in aanmerking kunnen komen voor de prijzen. Op de website www.carat-helmond.nl/carat-cultuurprijs/ en is het voordrachtformulier beschikbaar.
De Cultuurprijs 2018 wordt samen met de Aanmoedigingsprijs uitgereikt tijdens de bijeenkomst van CARAT op donderdag 6 december 2018.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,055 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *