Met toekomstige bewoners van de Wijk van de Toekomst om tafel

De startbijeenkomst op 8 november voor de Wijk van de Toekomst was een succes. Er waren ruim 60 toekomstige bewoners aanwezig in het Carolus Borromeus College in Brandevoort waar de bijeenkomst plaatsvond. Enthousiaste mensen met innovatieve ideeën. En vooral veel goede gesprekken en veel onderling enthousiasme. Een mooie kick-off van de bijeenkomsten die nog georganiseerd gaan worden.

Thema’s

Voor een deel kwamen de belangstellenden uit de wijk Brandevoort zelf, maar ook een aantal bewoners uit de regio was erbij. Aan de hand van de thema’s Aantrekkelijke gebouwde omgeving, Energie, Mobiliteit, Gezondheid, Participatie en Data werd met de bewoners gediscussieerd en vooral gevraagd naar hun gedachten hierover. Bewoners kwamen met honderden ideeën voor vernieuwing, variërend van proces, bouwen en samenleven. Over circulair bouwen, over gebruik van thermische energie, over andere vormen van voedselproductie en over sociale samenhang. Vanuit de gemeente Helmond was onder andere wethouder Paul Smeulders aanwezig. Hij reageerde enthousiast: ‘De aanwezige inwoners waren heel positief, we gaan ermee aan slag in de Wijk van de Toekomst! Hiervoor hebben we de inwoners heel hard nodig!’
Verder was er een breed gedragen oproep om meer jongeren te betrekken bij de ontwikkeling. Zij gaan er ten slotte in de toekomst ook wonen.

Vervolg

De komende weken staan nog verschillende avonden voor toekomstige bewoners gepland.

  • Op 20 november van 19.30 tot 22.00 uur is er wederom op het Carolus Borromeus College een bijeenkomst over MENS en SOCIAAL; de onderwerpen zijn gezondheid, participatie, onderwijs, samenleven, wonen, community, deeleconomie, werk, vrijwilligerswerk.
  • Op 23 november van 19.30 tot 22.00 uur is er een bijeenkomst op de Automotive Campus in Helmond over BOUW en TECHNIEK; De onderwerpen zijn bebouwing, bouwsystemen, (publieke) ruimte, energie, data, mobiliteit.
  • Op 28 november van 19.30 tot 21.00 uur is er een bijeenkomst voor internationale inwoners van Eindhoven en Helmond en omstreken in de Hub Eindhoven.

Aanmelden kan via de website: www.brainportsmartdistrict.nl

Bron foto: Vincent Knoops


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws-etc..
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,601 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *