Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) en gemeente Helmond gaan samen een Toezicht Ruimte Helmond ontwikkelen op de Automotive Campus, waar zij hun camera’s uitkijken. Daarnaast komt er een Field Lab, met DITSS (Dutch Institute for Technology, Safety & Security) als een belangrijke partner. Binnen het Field Lab gaan zij gezamenlijk werken aan innovatieve mogelijkheden voor het inzetten van camera’s en sensoren.

De camera uitkijkcentrale biedt SBH en de gemeente in eerste instantie een plek voor hun eigen cameratoezicht. Ieder onder hun eigen regie en verantwoordelijkheid, maar met gemeenschappelijke, technische voorzieningen en mogelijkheden. Het uitkijken van de camera’s van gemeente en SBH gebeurt nu nog op verschillende plekken.

 Samenwerken aan een veilige, leefbare stad

In het Field Lab gaan SBH, DITSS en gemeente Helmond intensief samenwerken aan een veilige en leefbare stad. De partners vinden de Automotive Campus daarvoor een logische keuze, omdat daar allerlei bedrijven en onderzoekers werken aan slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen.

Het Field Lab gaat onder andere onderzoeken hoe sensoren data kunnen verzamelen van voertuigen en openbaar vervoer. Ook wordt in het Field Lab onderzocht hoe die data kunnen worden gebruikt voor toepassingen die bijdragen aan (verkeers)veiligheid. In de toekomst is het voorstelbaar dat ook andere bedrijven aansluiten bij het Field Lab.

Startmoment

Om de eerste stap in deze samenwerking op symbolische wijze te benadrukken, ondertekenden vertegenwoordigers van SBH, DITSS, Automotive Campus en gemeente Helmond vanmiddag het huurcontract van de Toezicht Ruimte Helmond.

 Nieuwe camera’s

Het is de bedoeling dat de Toezicht Ruimte Helmond vanaf het derde kwartaal in 2019 officieel in gebruik wordt genomen. De gemeente Helmond start ondertussen met de aanbesteding voor het vervangen van de 37 Openbare Orde & Veiligheidscamera’s.

Binnenkort Videoreportage door: Jason Gerritsen


Op de foto staan van links naar rechts:

Gertjan Aarts (voorzitter SBH), Lex Boon (directeur Automotive Campus), burgemeester Elly Blanksma, Leon Verver (directeur DITTS).


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

556 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *