Tom en Jolijn Thijssen: koken in het Elkerliek is gaaf

Op 12 oktober dit jaar vond de finale plaats van de Kidskookclub die werd georganiseerd door Jong Helmond lekker gezond en de gemeente Helmond. Daar werd de tweede prijs gewonnen door Tom en Jolijn Thijssen en de prijs bestond uit een keer koken in de keuken van het Elkerliek ziekenhuis. Daar zou hun gerecht ook op de menukaart staan en als kers op de taart kregen zij ook een rondleiding door de keuken en bijbehorende ruimten.

Op zaterdag 17 november was het zo ver. Zij werden met hun moeder opgevangen bij de receptie en naar het hart van het ziekenhuis gebracht, de keukenafdeling. Aanwezig waren natuurlijk de souschef van het Elkerliek, Boris Hofland, de bekende televisie kok Mounir Taub (onder andere van het programma MAX), Loes Pennings van de gemeente Helmond en Karin Spijkers, projectleidster van Jong Helmond lekker gezond. Als fotograaf mocht de wijkreporter van ditisonzewijk mee.

De rondleiding bracht hen in het personeelsrestaurant, de keuken, de koel- en vriescellen en de afwasruimten. Toen was het tijd om aan de slag te gaan. Onder toezicht van Mounir en Boris begonnen Tom en Jolijn met het snijden van de selderij en pompoen. Om een beetje tijd te besparen waren de andere ingrediënten zoals uien en wortelen al voor gesneden. Er moesten ongeveer zestig porties gemaakt worden en allemaal op diverse manieren zoals zoutloos, caloriearm, glutenvrij en wat er al nog bij kwam. De hele middag werd er flink doorgewerkt, want de twee koks mochten het gerecht ook mee uitdelen op de afdelingen, dus mochten zij niet te laat klaar zijn. Als hoogtepunt mochten de ouders en familie het gerecht zelf ook eten in het luxe personeelsrestaurant. Na afloop feliciteerde de souschef de kinderen met het goede resultaat en de manier hoe zij gewerkt hadden. Een beter compliment bestond er niet en de ouders waren natuurlijk erg trots op de jonge koks. En de twee koks? Zij genoten van elk moment….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer
Aangeleverde foto’s: Kelly Thijssen

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,005 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *