In het speelhuis is op maandag 7 januari tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond Tommie Niessen uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar. Zowel het publiek als de jury waren het er over eens dat Tommie deze prijs toekwam. Peggy van de Vijfeijken en Brabander van het Jaar Aukje Kuypers waren de andere twee genomineerden.

Tommie is verpleegkundige en schreef een boek over de zorg, opdat er niet alleen negatief nieuws over de zorg naar buiten komt. Hij vertelde dat hij al zijn hele leven in Helmond woont en niet van plan is om er weg te gaan. ‘Ik vind het superbijzonder dat ik heb gewonnen. Ik ben trots om hier te staan. Ik wil de titel Helmonder van het Jaar opdragen aan Betsie, de vrouw waarmee ik een videofilmpje heb gemaakt, die mij bekend heeft gemaakt en die vorig jaar is overleden. Ook de andere mensen ben ik zeer dankbaar, want eigenlijk zijn we allemaal Helmonder van het Jaar,’ eindigde hij zijn toespraakje.

De publieksprijs werd uitgereikt door  burgemeester Elly Blanksma en de juryprijs werd uitgereikt door directievoorzitter Rabobank Helmond Paul van Rijn. Beide prijzen kwamen dus bij Tommie Niessen terecht.

Aansporingsprijs voor Hajar Yagkoubi

De aansporingsprijs was er voor Hajar Yagkoubi (19) uit Helmond. Zij is in 2018 gekozen als jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties. Dat betekent dat zij namens Nederlandse jongeren twee jaar lang de VN mag adviseren op het gebied van mensenrechten en vrede en veiligheid. In haar toespraak liet ze weten dat jongeren teveel zwijgen en dat er niet genoeg naar hen wordt geluisterd. Jongeren moeten meer van zich laten horen: ‘Spreken is zilver en zwijgen is goud, maar dat geldt niet voor onze toekomst!’

Fotogalerij Henk van Dijk 

1,163 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *